• 7 Μαΐου 2024,

Σταμάτησε το έργο της Βενιζέλου

 Σταμάτησε το έργο της Βενιζέλου

Την προηγούμενη εβδομάδα έστειλε έγγραφο στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Καβάλας ο ανάδοχος του έργου των οδών Ερυθρού Σταυρού και Βενιζέλου, κ. Βασίλης Στυλιανίδης. Το έγγραφο έχει το αναμενόμενο περιεχόμενο, δηλαδή ζητά διακοπή εργασιών επειδή ενώ οι εργασίες από τον Ιανουάριο εκτελούνται κανονικά, η πληρωμή τελευταία φορά έγινε στο τέλος του 2014.

Πρόκειται για ένα απλήρωτο έργο του ΕΣΠΑ που κινδυνεύει να σταματήσει μέχρι να βρεθούν χρήματα και το έργο να ξαναρχίσει.

Ο Δήμος Καβάλας δεν έχει απαντήσει ακόμη στο αίτημα του εργολάβου για τη διακοπή των εργασιών, δεν έχει πολλά περιθώρια κινήσεων, καθώς πραγματικά ο εργολάβος είναι απλήρωτος.

Εάν οριστικοποιηθεί η διακοπή των εργασιών στο έργο της Ερ. Σταυρού, τότε οι εργασίες φυσικά και δεν θα εξελιχθούν στην οδό Βενιζέλου, άρα θα πάει ακόμα πιο πίσω η κυκλοφοριακή αλλαγή στην οδό Βενιζέλου, δηλαδή η μονοδρόμησή της, από τον κόμβο Φαλήρου μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Δαγκλή.

Σε παρόμοια στάση είναι κι άλλοι εργολάβοι που εκτελούνε δημόσια έργα, είτε της τοπικής αυτοδιοίκησης είτε όχι, όλοι της Καβάλας, στο Νομό αλλά και σ΄ όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τα χρήματα του ΕΣΠΑ λείπουν. Εκφράζονται δε φόβοι κι αυτό θα είναι το χειρότερο σενάριο, που όλοι εύχονται να μην επιβεβαιωθεί, ότι στα έργα του ΕΣΠΑ εντάχθηκαν παρεμβάσεις μεγαλύτερες των χρημάτων που είχαν εξασφαλισθεί. Έτσι τα χρήματα αν οι πληροφορίες είναι αληθινές, υπάρχουν μεν αλλά δεν φτάνουν για όλα τα έργα που είναι σε εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης