• 19 Μαΐου 2024,

Τη Δευτέρα έναρξη θερινών εκπτώσεων

 Τη Δευτέρα έναρξη θερινών εκπτώσεων

Παγωμένη παρέμεινε και χθες η αγορά της Καβάλας καθώς όπως έλεγαν οι έμποροι καταστηματάρχες ήταν μία μέρα όπως πριν, δηλαδή όπως την προηγούμενη εβδομάδα, πριν το δημοψήφισμα.

Το πρόβλημα για τους επαγγελματίες αφορά τους προμηθευτές των καταστημάτων. Τα εμπορεύματα έρχονται στα καταστήματα της Καβάλας μόνο αν ο έμπορος πληρώσει μετρητοίς για να τα πάρει, στη συνέχεια αναλαμβάνει το ρίσκο να τα διαθέσει στο καταναλωτικό κοινό. Η κίνηση στην αγορά και χθες ήταν περιορισμένη. Κάποιοι τουρίστες κυκλοφορούν αλλά η αγορά λόγω των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων έχασε την καλοκαιρινή της δυναμική.

Μέσα σ΄ αυτό το κλίμα απογοήτευσης και αγωνίας που είναι ίδιο σε όλη την Ελλάδα, αρχίζουν την προσεχή Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις που θα κρατήσουν ενάμιση περίπου μήνα.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία την οποία η κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα δεν έχει αλλάξει ακόμη, την Κυριακή 19 Ιουλίου τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοιχτά βάσει νόμου κι όπως φαίνεται στην Καβάλα αρκετοί έμποροι καταστηματάρχες θα δοκιμάσουν την Κυριακή που προαναφέραμε να λειτουργήσουν κανονικά τις επιχειρήσεις τους.

Όλοι έχουν το μυαλό τους στην Αθήνα, ελπίζοντας ότι μια συμφωνία θ΄ αλλάξει κατ΄ αρχήν την ψυχολογία των καταναλωτών, ενώ όλοι θεωρούν ότι είναι καθοριστικό σημείο για να επανέλθει το εμπόριο στην προηγούμενή του κατάσταση η επαναλειτουργία των τραπεζών.

 

Διαβάστε επίσης