• 6 Μαΐου 2024,

Παρουσίαση της επένδυσης στα Λουτρά των Ελευθερών

 Παρουσίαση της επένδυσης στα Λουτρά των Ελευθερών

Ο περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας Γιώργος Γερομάρκος, είπε χθες στην εφημερίδα μας, ότι σε συνεργασία με τον ιδιώτη επενδυτή προσπαθούν ν΄ αναγνωρίσουν ως ιαματική πηγή τα λουτρά των Ελευθερών. Η αποστολή αυτή αφορά κυρίως τον ιδιώτη επενδυτή, γίνεται στα πλαίσια της διαδικασίας που προβλέπει ο νόμος 3498 του 2006 αλλά και ο νεότερος νόμος 4049 του 2012.

Ο ιδιώτης έχει προθεσμία μέχρι το τέλος του έτους να καταθέσει το σχετικό φάκελο με όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά. Έχει όμως σ΄ αυτή του την προσπάθεια και τη συμπαράσταση της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

Ειδικότερα η περιφερειακή ενότητα Καβάλας προσπαθεί να ολοκληρώσει υδρογεωλογική μελέτη η οποία είναι εκκρεμότητα από το 2003.

Δεν αποκλείεται το κράτος να δώσει παράταση στη διαδικασία ενός έτους. Πρόθεση πάντως του ιδιώτη είναι να προλάβει την αρχική προθεσμία και να καταθέσει το φάκελο για τα λουτρά των Ελευθερών το αργότερο μέχρι την 31 Δεκέμβρη του 2012.

Το Δεκέμβριο ο ιδιώτης επενδυτής στα λουτρά θα επανέλθει στην Καβάλα προκειμένου να παρουσιάσει ανοιχτά σε συνέντευξη τύπου που θα δώσει τα σχέδιά του για την ανακαίνιση κι ανάπλαση της περιοχής. Όσο για την εκκρεμότητα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, είναι πλέον σαφές ότι το θέμα των τριών κτιρίων που προτείνεται να χαρακτηριστούν μνημεία θ΄ απασχολήσει το ΚΑΣ σε μία από τις συνεδριάσεις του το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη.

 

 

Διαβάστε επίσης