• 19 Μαΐου 2024,

ΠΑΣΕΒΕ: Διαμαρτυρίες και εκδηλώσεις πριν τη «λευκή νύχτα»

 ΠΑΣΕΒΕ: Διαμαρτυρίες και εκδηλώσεις πριν τη «λευκή νύχτα»

Συνέντευξη τύπου δόθηκε χθες από την ΠΑΣΕΒΕ Καβάλας, την πανελλαδική αντιμονοπωλιακή συσπείρωση μικρομεσαίων. Έγιναν γνωστές οι δύο επόμενες δραστηριότητες της ΠΑΣΕΒΕ, ότι την Παρασκευή 15 Μαΐου στις 8.30 το πρωί θα κάνει διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ στην οδό Ομονοίας και μια που προετοιμάζεται για την ερχόμενη εβδομάδα έξω από τα γραφεία του ΙΚΑ. Ταυτόχρονα γνωστοποιήθηκαν δράσεις της ΠΑΣΕΒΕ με την ευκαιρία των εκδηλώσεων της «λευκής νύχτας».

Μίλησαν ο Θόδωρος Κοντογεωργίου, ο Δημήτρης Καγιάσας και ως εκπροσωπος των συνταξιούχων μικρομεσαίων ο Κώστα Μακέδος.

Ο κ. Κοντογεωργίου είπε κατ΄ αρχήν τα εξής: «Συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να ισχύουν τα αντιλαϊκά μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης. Ακόμη και για την κυριακάτικη αργία, η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει το παραμικρό. Στην αγορά βιώνουμε κάθε μέρα μια κατάσταση χρεοκοπίας. Το παραμύθι των 100 δόσεων δεν θα σώσει κανένα. Η νέα κυβέρνηση ετοιμάζει ένα νέο μνημόνιο».

Ο κ. Κοντογεωργίου συμπλήρωσε ότι την ερχόμενη Τετάρτη, θα γίνει διαμαρτυρία έξω από το ΙΚΑ όπου λειτουργεί το ΚΕΑΟ που με επιστολές του απειλεί με κατασχέσεις επαγγελματίες της περιοχής.

Παραμονή της «λευκής νύχτας», δηλαδή την Πέμπτη 21 Μαΐου, η ΠΑΣΕΒΕ θα οργανώσει στην κεντρική πλατεία πολιτική και πολιτιστική εκδήλωση, ως απάντηση στη «λευκή νύχτα» του Εμπορικού Συλλόγου.

Ο κ. Κοντογεωργίου είπε επίσης ότι «στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου, ενώ καταγγέλθηκε αυτό που πάει να γίνει με τα αποθεματικά και των ασφαλιστικών ταμείων, η διοίκηση του συλλόγου όσο στη συνεδρίαση ήταν παρόντες οι δημοσιογράφοι, δήλωσε πλήρη άγνοια. Αρνήθηκε να υιοθετήσει την καταγγελία της ΠΑΣΕΒΕ. Όταν στη συνέχεια η συνεδρίαση εξελίχθηκε χωρίς τους δημοσιογράφους η διοίκηση δικαίωσε όσα είχε καταγγείλει στην αρχή της συνεδρίασης η ΠΑΣΕΒΕ, υποσχόμενη να εκδώσει ανακοίνωση. Και τι έκανε από τότε; Τίποτα», σχολίασε ο Θ. Κοντογεωργίου.

Ο Δ. Καγιάσας είπε: «Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, τα πράγματα παραμένουν ίδια. Η «λευκή νύχτα» στην Καβάλα γίνεται για να δουλέψουν τα πολυκαταστήματα. Αντιπροτείνουμε αντί εκδηλώσεις το βράδυ, εκδηλώσεις πρωί – μεσημέρι – απόγευμα, στο ίδιο πλαίσιο».

Τέλος ο Κ. Μακέδος είπε ότι στις διαμαρτυρίες της ΠΑΣΕΒΕ αυτήν και την ερχόμενη εβδομάδα συμμετέχουν και οι συνταξιούχοι που από την πλευρά τους οργανώνουν συγκέντρωση και διαμαρτυρία για θέματα υγείας και φαρμάκων, στην Καβάλα, στις 20 Μαΐου.

Το κείμενο που διάβασε ο Θ. Κοντογεωργίου είναι το εξής: «Όλοι, την Παρασκευή 15/5, έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ, στις 8.30 π.μ.

Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι – μικροί επαγγελματίες, ότι ψήφισε η προηγούμενη συγκυβέρνηση και για το ασφαλιστικό και για το φορολογικό και για την κυριακάτικη αργία, μένει πάνω στις πλάτες μας. Έχουμε ήδη χρεοκοπήσει όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία και το καταλαβαίνουμε κάθε μέρα που περνάει. Τα λουκέτα «πάνε σύννεφο».

Η «ρύθμιση των 100 δόσεων» δεν πρόκειται να μας σώσει γιατί συνεχίζουν να μας χρεώνουν αβάστακτα ποσά. Τόσο οι φόροι που καλούμαστε να πληρώσουμε όσο και τα ασφάλιστρα του ΟΑΕΕ είναι υπέρογκα για τα μέτρα μας.

Ταυτόχρονα και αυτή η κυβέρνηση, όπως κι άλλες παλιότερα, άρπαξε τα διαθέσιμα του Ταμείου για να πληρώσει τους δανειστές, βάζοντας σε μεγάλο κίνδυνο συντάξεις και παροχές.

Δε φτάνουν όλ΄ αυτά, η κυβέρνηση σε συνεργασία με τα επιτελεία της ΕΕ και του ΔΝΤ ετοιμάζει νέο μνημόνιο, ή όπως αλλιώς το πει, με πρόσθετα φορολογικά βάρη και αυξήσεις ορίων συνταξιοδότησης. Οι διαπραγματεύσεις και οι κόκκινες γραμμές τους δεν αφορούν τις ανάγκες μας αλλά τις ανάγκες των επιχειρηματιών, των επενδυτών και όσων, ακόμα και σήμερα, θησαυρίζουν στις πλάτες μας.

Οι ξεπουλημένες ηγεσίες στα συνδικαλιστικά μας όργανα χειροκροτούν και επιβραβεύουν αυτή την πολιτική δίνοντας συνέχεια στη θυσία μας. Δε διαφωνούν με τις βασικές επιλογές παρά μόνο με επί μέρους ζητήματα που δεν αλλάζουν τις εξελίξεις. Είναι ένας καλοκουρδισμένος μηχανισμός που στόχο του έχει να δεχθούμε κάθε μέτρο χωρίς αντίδραση. Εμείς καταστρεφόμαστε και αυτοί οργανώνουν «λευκές νύχτες» σαν αντίδοτο της αναδουλειάς. Μας κοροϊδεύουν ενώ περνάμε μαύρες μέρες.

Δεν γίνεται να περιμένουμε απαθείς την καταστροφή μας και μέρα με τη μέρα να γινόμαστε πιο φτωχοί, χωρίς προοπτική και ελπίδα.

Δε γίνεται να είμαστε εμείς και οι οικογένειές μας ανασφάλιστοι γιατί δεν έχουμε να πληρώσουμε τις εισφορές μας. Ούτε είναι λύση να μας πετάνε στο Ταμείο Απόρων μετά από τόσα χρόνια πληρωμένων εισφορών.

Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ στην πόλη μας σε καλούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα Γραφεία του ΟΑΕΕ, την Παρασκευή 15/4 στις 8.30 το πρωί.

Όλοι μαζί να απαιτήσουμε:

-Κανένας ανασφάλιστος. Σφράγισμα όλων των βιβλιαρίων χωρίς προϋποθέσεις.

-Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για την υγεία. Η υγεία είναι αγαθό για όλους και κανείς δεν πρέπει να στερείται πρόληψη – περίθαλψη, είτε πλήρωσε είτε όχι.

-«Κούρεμα» των χρεών κατά 30% για τους εν ενεργεία και 50% για όσους έκλεισαν τα μαγαζιά τους.

-Συντάξεις στα 60 για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες.

-Επιστροφή των συντάξεων στα επίπεδα του 2008 με 13η και 14η σύνταξη.

Διαβάστε επίσης