• 15 Μαΐου 2024,

ΠΑΣΕΒΕ – Εμποροϋπάλληλοι υπέρ της κυριακάτικης αργίας

 ΠΑΣΕΒΕ – Εμποροϋπάλληλοι υπέρ της κυριακάτικης αργίας

Ο Θανάσης Γκόγκος ως εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΒΕ και ο Γιάννης Γιαγκίδης ως εκπρόσωπος του σωματείου εμποροϋπαλλήλων, έδωσαν χθες συνέντευξη τύπου, ανακοινώνοντας την πρωτοβουλία τους την Κυριακή να οργανώσουν συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία «Ελευθερίας» και να απευθυνθούν για διάλογο στα καταστήματα που εκείνη τη μέρα θα είναι σε λειτουργία.
Η ερχόμενη Κυριακή είναι μία από τις επτά Κυριακές του έτους, που τα καταστήματα μπορούν να λειτουργούν κανονικά. Αντίθετες σε αυτό το μέτρο είναι και η ΠΑΣΕΒΕ και η διοίκηση του σωματείου Εμποροϋπαλλήλων.
Πρώτος μίλησε ο Θανάσης Γκόγκος, λέγοντας τα εξής: «Πρόκειται για ένα φλέγον ζήτημα, που αφορά όλη την κοινωνία κι όχι μόνο τους μικρομεσαίους επαγγελματίες κι εμποροϋπαλλήλους. Προσπαθούν να καταργήσουν την κυριακάτικη αργία είκοσι χρόνια τώρα. Βρήκαν βλέπετε άξιους συνομιλητές, τη διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ, τη διοίκηση της ΕΣΕΕ, ακόμη και τους κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους. Θέλουν να καταργήσουν την κυριακάτικη αργία, γιατί στόχο έχουν τους μικρομεσαίους. Είναι ψέμα ότι η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας βοηθά τον τουρισμό και τον καταναλωτή. Είναι ψέμα αυτά που ισχυρίζονται ότι πιλοτικά δοκιμάζουν λειτουργία καταστημάτων κάθε Κυριακή, σε συγκεκριμένες μόνο περιοχές της χώρας. Εμείς θέλουμε την Κυριακή αργία, με νόμο του κράτους. Κατηγορούμε τον εμπορικό σύλλογο Καβάλας ότι με προφάσεις άλλαξε την απόφαση που πήρε η πρώτη γενική συνέλευση του συλλόγου με αποτέλεσμα να έχει τώρα η διοίκηση του συλλόγου της δυνατότητα ν΄ αποφασίζει για το ποιες Κυριακές θα λειτουργεί και ποιες όχι, την αγορά. Θεωρούμε πυροτέχνημα την αποχώρηση του κ. Κορκίδη από τη Νέα Δημοκρατία. Καλούμε τους πολίτες, τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, καταστηματάρχες να βρίσκονται την Κυριακή στις 11.00 το πρωί στην πλατεία «Ελευθερίας».
Ως εκπρόσωπος των Εμποροϋπαλλήλων ο Γιάννης Γιαγκίδης είπε: «Πρέπει όλοι μαζί οι πολίτες να αντιταχθούμε στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θ΄ αποδιοργανωθεί τελείως η ζωή των εργαζόμενων. Θα επηρεασθούν κι άλλοι κλάδοι κι άλλοι εργαζόμενοι. Την Κυριακή πρέπει όλοι να είμαστε στις 11.00 το πρωί στην πλατεία «Ελευθερίας», για να κάνουμε εξόρμηση – ενημέρωση στα μαγαζιά που ίσως εκείνη την Κυριακή λειτουργήσουν».

 

Διαβάστε επίσης