• 9 Μαΐου 2024,

Πατάς ένα κουμπί και βγαίνεις στις αγορές …

 Πατάς ένα κουμπί και βγαίνεις στις αγορές …

Όπως λέγαμε παλιά όταν είμασταν παιδιά οτι πατάς ένα κουμπί και βγαίνει μια χοντρή έτσι και τώρα πατώντας το ίδιο κουμπί και η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές.

Τόσο απλά …

Μόλις ανιχνεύσαν οι εταίροι απειλή για την συνοχή της συγκυβέρνησης στην υπόθεση Μπαλτάκου πατήσανε το περιβόητο κουμπί που δια μαγείας έκανε την Ελλάδα έτοιμη για τις αγορές.

Μπορεί μέχρι πρίν απο λίγα 24άωρα η χώρα να μην μπορούσε να συμφωνήσει με την τρόϊκα γιατί πολλά απο αυτά που μας είχανε ζητήσει δεν τα είχαμε αλλα σήμερ είμαστε έτοιμοι για τις αγορές.

Το μόνο που μένει είναι να ανοίξει το βιβλιό των προσφορών για το ελληνικό ομόλογο.

Και αναρωτιόμαστε όλοι οι έλληνες γιατί αυτό περιβόητο κουμπί που δίνει λύσεις απο το πουθενά αφού φαίνεται οτι έχει μαγικές ικανότητες δεν το πατήσανε οι εταίροι πιο μπροστά και μας αφήσανε τόσα χρόνια να ματώνουμε;

Γιατί θέλανε αυτή η εμπειρία της δημοσιονομικής προσαρμογής μετά τον εκτροχιασμό να μας μείνει αξέχαστη έτσι ώστε να μην περνούσε ξανά απο το μυαλό μας στο μέλλον να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη και να φθάσουμε την χώρα στο ίδιο σημείο.

Τέλος πάντων η ουσία είναι στην εφαρμογή του σχεδίου “Ξεχνάμε Μπαλτάκο” οι δανειστές βοήθησαν και με φοβερούς αυτοματισμούς μας βγάζουν στις αγορές έτσι ώστε να αλλάξει η αντζέντα στο εσωτερικό της χώρας.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει οτι στο εσωτερικό της χώρας θα αλλάξει η καθημερινότητα μας.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να πατήσουν ένα ΄άλλο κουμπί το οποίο όπως όλοι έχετε καταλάβει δεν είναι ακόμα διατεθειμένοι να πατήσουν γιατί κατα την γνώμη τους δεν φθάσαμε ακόμα σε αυτό το στάδιο της προσπάθειας.

Σύμφωνα με τους πιστωτές μας έχουμε ακόμα πολλά να δώσουμε στην προσπάθεια ανάτασης της χώρας.

Αυτό που θέλουν με την έοξοδο της χώρας στις αγορές είναι να διασφαλίσουν την σταθερή πορεία της συγκυβέρνησης που για κανένα λόγο δεν πρέπει να μπεί σε περιπέτειες αυτή την χρονική στιγμή.

Δεν το θέλουν ούτε οι Σαμαροβενιζέλοι αλλά ούτε και οι Ευρωπαίοι σωτήρες μας.

Βέβαια η επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα δεν είναι καθόλου τυχαία και δεν έχει να κάνει μόνο με την έξοδο της χώρας στις αγορές αλλα γενικότερα με την αλλαγή του κλίματος στην Ελλάδα μετά και την πρόσφατη συμφωνία με την τρόϊκα που φαίνεται οτι μας δίνει την δυνατότητα , τουλάχιστον στον ψυχολογικό τομέα να γυρίσουμε σελίδα.

Η Μέρκελ θα έρθει , θα στάζει μέλι στις δηλώσεις της για την Ελλάδα τους έλληνες και την κυβέρνηση και θα προσπαθήσει να δώσει μια καλή φόρα στα κόμματα της κυβέρνησης εν ‘όψει των εκλογικών αναμετρήσεων.

Μια φορά που την θέλει και ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος αφού ο Αλέξης τους περιμένει στην γωνία.

Η τελική πράξη της δίκης Πισρτόριους παίζεται αυτές τις μέρες στην δικαστική αίθουσα όπου διεξάγεται η δίκη με τον Πιστόριους να προσπαθεί να πείσει τους δικαστές οτι όταν πυροβολούσε μέσα στο σπίτι του νόμιζε οτι πυροβολούσε τον κλέφτη και οχι την σύντροφο του.

Ναι πως , πως , πώς …

Το έφαγε το κορίτσι που ήτανε σαν τα κρύα τα νερά και προσπαθεί τώρα να μας πείσει για το αντίθετο.

Δεν το βλέπω όμως να τα καταφέρνει αφού οι δικαστές νομίζω οτι έχουν βγάλει τα συμπεράσματα τους και έχουν καταλάβει τι ακριβώς έγινε εκείνο το βράδυ στο σπίτι του Πιστόριους.

 

Διαβάστε επίσης