Περίεργο περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα

 Περίεργο περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα

Ένα περίεργο περιστατικό σημειώθηκε χθες το πρωί, λίγο μετά τις 9.00 στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, το οποιο ευτυχώς αντιμετωπίσθηκε γρήγορα, έδειξε μάλιστα ότι το λιμεναρχείο κι ο οργανισμός λιμένα είναι σ΄ ετοιμότητα, για έκτακτες καταστάσεις.
Συγκεκριμένο μεγάλο φορτηγό αυτοκίνητο, ήτανε στην περιοχή του λιμανιού περιμένοντας να ταξιδέψει προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Το αυτοκίνητο όμως είχε σταθμεύσει παράλληλα με την αίθουσα επιβατών και ενοχλούσε. Ο οδηγός ο μετακίνησε και το παρκάρισε δίπλα στην γεφυροπλάστιγγα. Με αναμμένη τη μηχανή και χειρόφρενο τραβηγμένο, κατέβηκε από το φορτηγό μάλλον να πάρει καφέ. Το φορτηγό τσούλησε και ευτυχώς σταμάτησε όταν η καμπίνα του οδηγού και οι μπροστινές ρόδες βρίσκονταν στον αέρα, λίγα μέτρα πριν τη θάλασσα.
Οι ειδικοί είπαν ότι το φορτηγό δεν έπεσε στη θάλασσα, επειδή στην καρότσα του υπήρχαν εμπορεύματα και έτσι το βάρος της καρότσας το συγκράτησε στη στεριά. Αμέσως κινητοποιήθηκε το λιμεναρχείο Καβάλας, κι ο Οργανισμός Λιμένα. Χρησιμοποιήθηκαν δύο γερανοί, που τράβηξαν στη στεριά το μέρος του φορτηγού που ήταν στον αέρα. Ο οδηγός του αυτοκινήτου έδωσε κατάθεση στους εκπροσώπους του λιμεναρχείου και στη συνέχεια το μετακίνησε μετά τις αποθήκες και στο στάθμευσε με μεγαλύτερη προσοχή και ασφάλεια περιμένοντας πάντα το επόμενο πλοίο για να ταξιδέψει στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Το λιμεναρχείο Καβάλας διενεργεί την προανάκριση. Τα συμπεράσματα πάντως είναι ότι το περιστατικό όσο κι αν ήταν πρωτοφανές εξελίχθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και για τον οδηγό και για το όχημα, αλλά και για το ίδιο το λιμάνι, καθώς έδειξε ότι διαθέτει τα απαραίτητα μέσα, το προσωπικό του λιμεναρχείου είναι σε ετοιμότητα, για ν΄ αντιμετωπίσει έκτακτες καταστάσεις.
Σ΄ αυτό το μήκος κύματος ήταν οι δηλώσεις του Χρήστου Ηλιάδη. Ο πρόεδρος του οργανισμού λιμένα Καβάλας δήλωσε, ότι το περιστατικό αντιμετωπίσθηκε καθώς ο Οργανισμός και το Λιμεναρχείο έδρασαν αμέσως. «Έχουμε τα μέσα και τα σχέδια κι όλα έληξαν γρήγορα χωρίς συνέπειες», είπε ο κ. Ηλιάδης.

Διαβάστε επίσης