Περίμεναν νέα από την Αθήνα

 Περίμεναν νέα από την Αθήνα

Οι συνδικαλιστές εκπρόσωποι των εργαζόμενων στα Λιπάσματα ήταν χθες το μεσημέρι συγκεντρωμένοι στα γραφεία του σωματείου στο εργοστάσιο, περιμένοντας νέα από την Αθήνα. Η ώρα περνούσε αλλά τα νέα δεν έρχονταν. Ήταν φανερή η αγωνία για το τι επρόκειτο να γίνει την ίδια ώρα στην πρωτεύουσα, στο ραντεβού του κ. Γιάννης Τσάρα με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ.

Χθες το πρωί υπήρχε στο εργοστάσιο συγκρατημένη αισιοδοξία, αν και όλοι γνώριζαν – πολύ περισσότερο μετά τη συνάντηση του Σαββάτου – ότι όποια λύση και να βρεθεί τώρα, όποια λυση κι αν βρέθηκε χθες ή κι αν βρεθεί σήμερα, θα είναι προσωρινή. Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς, που το μεσημέρι του Σαββάτου ήταν στο εργοστάσιο μαζί με τους βουλευτές και εκπροσώπους άλλων τοπικών φορέων.

Ο Αρχ. Γρανάς είναι βέβαιος ότι η εταιρία αναζητά επενδυτή, ξέρει καλά μετά τα όσα έμαθε, στη συνάντηση του Σαββάτου, ότι οποιαδήποτε λύση και να βρεθεί, θα λύση μέχρι το Μάιο. Είπε στην εφημερίδα μας τα εξής:

 

«Υπάρχουν κάποιες ελπίδες να ξεπεραστεί η πρόσφατη κρίση στο εργοστάσιο των λιπασμάτων, με την πρόταση που έχει να καταθέσει η ELFE, αρκεί να γίνει αποδεκτή πρώτα από το ΤΑΪΠΕΔ, διότι και η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ έχει κάποια προαπαιτούμενα, που θα πρέπει να μην έχει τέτοιες δεσμεύσεις, που να μην μπορούν να ξεπληρώσουν αυτοί που χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο. Επομένως θα πρέπει να το δεχθεί πρώτα το ΤΑΪΠΕΔ και μετά να παμε στη ΔΕΠΑ για να συμφωνηθούνε αυτά που καταθέτει ως πρόταση η εταιρία».

-ΕΡ: Είπε ο κ. Τσάρας το Σάββατο, ότι η εταιρία αναζητά επενδυτή;

ΑΠ: «Το είπε. Έχουνε κάποιες επαφές με κάποιους οι οποίοι και στο παρελθόν είχανε δείξει ενδιαφέρον. Θα πρέπει να το συζητήσουμε κι από κει και πέρα είναι απόφαση και της κεντρικής διοίκησης να συμφωνήσει στη διαδικασία αυτή».

ΕΡ: Πολλοί λένε πως ακόμη κι αν βρεθεί λύση, μετά από λίγους μήνες θα ξαναγυρίσουμε στα ίδια;

ΑΠ: «Είναι πιθανόν, διότι κανείς δε μπορεί να γνωρίζει τι θα γίνει μέχρι και το Μάιο, όπου θέλουν να πάνε σ΄ αυτή τη συμφωνία. Δηλαδή η συμφωνία που προδικάζεται τώρα, θα είναι μέχρι το Μάιο. Από κει και πέρα μπορεί να υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουμε πάλι προβλήματα με τη λειτουργία του εργοστασίου».

 

Διαβάστε επίσης