• 29 Μαρτίου 2024,

Περιμένουν απλήρωτοι τον Μπεχράκη

 Περιμένουν απλήρωτοι τον Μπεχράκη

Σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με το Διονύση Μπεχράκη ήταν από προχθές αλλά και χθες Τετάρτη, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Λιπάσματα.

Απέμενε να οριστικοποιηθεί το νέο ραντεβού τους με τον κ. Μπεχράκη, το οποίο δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι θα γίνει σήμερα ή αύριο. Είναι πιθανό να μεταφερθεί για την ερχόμενη εβδομάδα, λόγω του ότι ο νομικός σύμβουλος της εταιρίας απουσιάζει αυτές τις ημέρες στο εξωτερικό.

Το παράδοξο και πρόβλημα οπωσδήποτε έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι. Έπρεπε να πληρωθούν τη Δευτέρα 15 Οκτώβρη αλλά έως χθες δεν είχανε πληρωθεί και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες δεν είχανε να δώσουν κάποια συγκεκριμένη απάντηση.

Οι πιο αισιόδοξοι πάντως θεωρούν ότι οι πληρωμές θα γίνουν είτε σήμερα Πέμπτη είτε αύριο Παρασκευή.

Μέσα σε όλα αυτά συναντήσαμε χθες το πρωί στο διοικητήριο τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, συνδικαλιστή Ιορδάνη Παπαντίδη. Εφόσον δεν είχε οριστικοποιηθεί το ραντεβού με τον Διονύση Μπεχράκη, αρκέστηκε να μας μιλήσει για τις διαπραγματεύσεις και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη, για το πότε ο κ. Μπεχράκης θα έρθει στο εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης.

Ο κ. Παπαντίδης είπε τα εξής:

 

«Είμαστε σε αναμονή. Σήμερα (χθες) περιμένουμε τηλέφωνο από τον κ. Μπεχράκη. Την προηγούμενη μέρα είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του. Επειδή λείπει ο νομικός σύμβουλος εκτός Ελλάδος, θα επικοινωνήσει σήμερα μαζί μας για να μας πει εάν μπορεί να ρθει έως την Παρασκευή. Τίποτα νεότερο δεν έχουμε. Διαφορετικά θα πάει το ραντεβού για την άλλη εβδομάδα. Εμείς δε θέλουμε κάτι τέτοιο να γίνει. Δεν θέλουμε περαιτέρω παράταση… Εμεις θέλουμε να τελειώνουμε με αυτό το θέμα. Να κλείσουν τα εργασιακά μας ζητήματα. Το εργοστάσιο μπορώ να πω πως είναι σε καλή λειτουργία τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Δεν λέω 100% αλλά πάμε καλά. Οπότε εμας μας ενδιαφέρει πρωτίστως η λειτουργία του εργοστασίου και να κλείσουμε τη σύμβασή μας σε ότι αφορά τα εργασιακά μας και να τελειώνουμε. Αυτό ελπίζουμε να γίνει αυτές τις μέρες. Εάν δεν έρθει ο κ. Μπεχράκης έως την Παρασκευή θα πάμε για την ερχόμενη εβδομάδα».

ΕΡ: Πάντως είναι η 31η Οκτώβρη είναι μία καθοριστική ημερομηνία γιατί μετά θα πρέπει να δοθεί και νέα παράταση σ΄ αυτό που είπατε, την μετενέργεια;

ΑΠ: «Δε μπορώ να προεξοφλήσω ότι θα γίνει, αλλά δεν τελειώσουμε τότε θα πάρουμε παράταση. Από κει και πέρα να πω και κάτι άλλο. Ένα άλλο θέμα είναι – απ΄ ότι μαθαίνω – και με το οποίο ασχολείται η διοίκηση της εταιρίας είναι αυτό με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης. Όπως θυμάστε από πέρσι, κοντεύει ένας χρόνος και δεν έχει τελειώσει αυτό το θέμα. Συνέχεια ακούμε τρόικα… τρόικα… ελπίζω να φύγει αυτή την εβδομάδα και να δούμε κι αυτό το θέμα, που είναι σημαντικό, γιατί μιλάμε για 9 εκατομ. ευρώ σε ετήσια βάση. Δηλαδή πρόκειται για ένα δυσβάστακτο ποσό για τη λειτουργία του εργοστασίου».

 

 

Διαβάστε επίσης