• 23 Απριλίου 2024,

Η Δ.Ο.Υ. Χρυσούπολης λειτουργεί στη Δ.Ο.Υ. Καβάλας

 Η Δ.Ο.Υ. Χρυσούπολης λειτουργεί στη Δ.Ο.Υ. Καβάλας

Μετά από δύο ημέρες που η εφορία Καβάλας ήταν κλειστή για το κοινό, η υπηρεσία άνοιξε κανονικά χθες το πρωί, τις πύλες της για να δεχθεί τους συναλλασσόμενους πολίτες. Ήταν μία κατάσταση πολύ περίεργη, πολύ διαφορετική, καθώς ο κόσμος βρέθηκε να στριμώχνεται σε χώρους περιορισμένους, ενώ δεν έλειψαν οι συναλλασσόμενοι με την υπηρεσία πολίτες από τη επαρχία Νέστου.

Η μετακόμιση της Δ.Ο.Υ. Χρυσούπολης στην εφορία της Καβάλας συνεχίστηκε και χθες το πρωί. Κάποια πράγματα μεταφέρονται στον 2ο όροφο, άλλα στον 4ο. Δίνεται έτσι η εντύπωση ότι τελικά η εφορία στην Καβάλα, θα λειτουργεί σε τρεις διαφορετικούς ορόφους με βασικό βέβαια όροφο, τον 1ο.

Συνεχίστηκαν επίσης χθες και οι τεχνικές εργασίες για τη λειτουργία των καινούριων υπολογιστών που έχουν το υλικό από την εφορία Χρυσούπολης.

Στηγ πραγματικότητα η εφορία Χρυσούπολης δεν ενσωματώνεται με τις εφορίες της Καβάλας, αλλά λειτουργεί χωριστά στο χώρο που λειτουργούν οι δύο εφορίες της Καβάλας.

Είναι δηλαδή σαν ν΄ άλλαξε μόνο η έδρα υπηρεσίας, αφού κατά τα άλλα η υπηρεσία έχει την αυτονομία της, κάνει τις δικές της δουλειές.

Αρκετοί πολίτες επιχείρησαν να έχουν συναλλαγή χθες με τις εφορίες της Καβάλας. Μπερδεύτηκαν με τους πολίτες της Χρυσούπολης, δημιουργήθηκαν ουρές, αναμονή, γκρίνια και παράπονα. Ειδικά τις πρώτες πρωϊνές ώρες επικράτησε μία κατάσταση χάους. Όλοι ελπίζουν ότι αυτή η κατάσταση θ΄ αλλάξει, θα ομαλοποιηθεί, όταν λείψουν τα τεχνικά ζητήματα της μετακόμισης.

Πάλι όμως δεν πρόκειται για συγχώνευση υπηρεσιών, αλλά για συστέγαση υπηρεσιών, με ότι αυτό συνεπάγεται. Αρκετοί πολίτες ήταν υπομονετικοί, περιμένοντας χωρίς διαμαρτυρία για να εξυπηρετηθούν. Άλλοι διαμαρτύρονταν έντονα. Μέσα σ΄ αυτό το χαμό οι υπάλληλοι της εφορίας Καβάλας προσπαθούσαν να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες μπορούσαν έχοντας ως νέους πελάτες αυτούς που προέρχονται από την επαρχία Νέστου.

 

 

Διαβάστε επίσης