ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

Συνεδριάζει σήμερα στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, αποφασίζει για τα δρομολόγια από και προς Θάσο από την 1η Νοέμβρη μέχρι το τέλος Απριλίου. Παρέμβαση υπέρ της διατήρησης των περσινών χειμερινών δρομολογίων και στην γραμμή του Πρίνου και στην γραμμή της Κεραμωτής έκανε με επιστολή του στο συμβούλιο ο Δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ. Σήμερα στην Αθήνα συνεδριάζει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Είναι προγραμματισμένο να συζητήσει το θέμα των παλαιών κτιρίων στα λουτρά των Ελευθερών. Συγκέντρωση συνταξιούχων που διαμαρτύρονται για τα οικονομικά μέτρα γίνεται το πρωί στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου. Σήμερα απεργούν για δεύτερη μέρα οι υπάλληλοι των τραπεζών, απέχουν από τα καθήκοντα τους οι δικηγόροι του Νομού Καβάλας. Από το απόγευμα μοιράζονται μαύρες σημαίες στα καταστήματα της αγοράς. Χθες η Συντονιστική Επιτροπή συνδικαλιστικών φορέων και συλλόγων οριστικοποίησε το πρόγραμμα της διαμαρτυρίας της την Κυριακή, στην παρέλαση και μετά από αυτήν. Από τώρα ετοιμάζει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την παρέλαση της Κυριακής η Α. Δ. Καβάλας. Αναστάτωση επικρατεί μεταξύ των μαθητών του 4ου ΕΠΑΛ Καβάλας. Δεν αποκλείεται σήμερα να γίνει κατάληψη του σχολείου. Οι μαθητές διαμαρτύρονται για την έλλειψη καθηγητών ειδικοτήτων. Στον πρώτο όροφο του διοικητηρίου, μαζί με την εφορία Καβάλας, λειτουργεί από χθες η εφορία Χρυσούπολης. Θέμα συγχώνευσης δεν υπάρχει, απλώς οι δύο εφορίες λειτουργούν στον ίδιο χώρο.

 

Πραγματοποιείται στις 10 το πρωί στα γραφεία του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου νέα σύσκεψη για την εφαρμογή και παρακολούθηση των μέτρων κατά της καύσης καλαμιών. Συνεδριάζει την Τρίτη το απόγευμα στην Κομοτηνή το Περιφερειακό Συμβούλιο. Σήμερα συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή. Απλήρωτοι συνεχίζουν να είναι οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ. Η επίσκεψη Μπεχράκη ίσως γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. Ανοιχτή πρόσκληση σε ντόπιους παραγωγούς για απευθείας διάθεση των αγροτικών τους προϊόντων στους καταναλωτές, απευθύνει ο σύλλογος Ανέργων Καβάλας. Τους καλεί σε συνάντηση το Σάββατο. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άγγελος Τσατσούλης δήλωσε ότι ασκούνται οι απαραίτητες πιέσεις ώστε να αναγνωριστεί ως τοπικό προϊόν από την Ε.Ε. ο κουραμπιές Καβάλας. Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας οργανώνει δίκτυο αλληλεγγύης για τους μαθητές οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

 

Ο Δήμος Παγγαίου παρουσία και του Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, τιμά σε εκδήλωση σήμερα το πρωί την Ανθή Καραγιάννη και την Αλεξάνδρα Δήμογλου. Το απόγευμα εκδήλωση της Θρακικής Εστίας στην Δ. Βιβλιοθήκη. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξενοφώντας Κροκίδης θα μιλήσει για την υγεία σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

 

Ο ΑΟΚ προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας αφού χθες το απόγευμα νίκησε 5-3 στα πέναλτι τον Τηλυκράτη. Επόμενος αντίπαλος ο Παναιγιάλειος. Το παιχνίδι προγραμματίζεται για τις 30 Οκτώβρη στο «Ανθή Καραγιάννη». Με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Γκαγκαλούδη η Ένωση νίκησε χθες 81-76 την Μπέογκραντ φθάνοντας στην δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στην Βαλκανική Λίγκα. Από την Ένωση αποχωρούν οι Φίαρς-Νάναλι, έρχεται όμως ο Γκράντι που θα εμφανιστεί πρώτη φορά με την ομάδα μας στο ματς του Σαββάτου με τον Πανιώνιο.

 

 

 

Διαβάστε επίσης