• 18 Μαΐου 2024,

Περιμένουν εξελίξεις για το «Ασημακόπουλου»

 Περιμένουν εξελίξεις για το «Ασημακόπουλου»

Πριν από 15 περίπου ημέρες ο εκπρόσωπος στην Καβάλα των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιώργος Τσακίρης έκανε δηλώσεις στο ραδιόφωνο της Πρωϊνής και υπαινίχθηκε εξελίξεις γύρω από το θέμα του στρατοπέδου «Ασημακόπουλου». Ο καιρός πέρασε κι απ΄ ότι φαίνεται ενώ το σενάριο Τσακίρη ισχύει, η υλοποίησή του μετατίθεται για το μήνα Φεβρουάριο.

Ο Γ. Τσακίρης δεν θέλει ν΄ ανοίξει τα χαρτιά του, καθώς οι πληροφορίες που έχει είναι μεν έγκυρες αλλά τις έχουνε εμπιστευτεί σε αυτόν στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων που ασχολούνται με τα άδεια στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα, ως συνεργάτες πιθανότατα του υπουργού Πάνου Καμμένου.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακίρη, θα υπάρξουν σίγουρα εξελίξεις για το στρατόπεδο Ασημακόπουλου, έστω το μήνα Φεβρουάριο, προσθέτει δε ότι οι όποιες εξελίξεις είναι πιθανό να επηρεάσουν και το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα.

Πάντα προσεκτικός στα λόγια του ο Γ. Τσακίρης, αφήνει να εννοηθεί ότι το Φεβρουάριο συνεργάτης του Πάνου Καμμένου θα έρθει στην Καβάλα, προκειμένου να συζητήσει τα δύο θέματα με τη δήμαρχο Δ.Τσανάκα.

Την ίδια στιγμή από την πλευρά του υπουργείου επεξεργάζονται νομοσχέδιο για τα στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα, από την άλλη η τοπική αυτοδιοίκηση μέσω βουλευτών, κυρίως της αντιπολίτευσης διεκδικεί συνεχώς τα άδεια στρατόπεδα. Πριν από λίγες ημέρες κατέθεσε ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό Π. Καμμένο μία ακόμη από τις πολλές που έχουνε προηγηθεί, ο βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Δήμας. Υιοθετεί το αίτημα του Δήμου Κορίνθου, ζητώντας για λογαριασμό του παραχώρηση στο Δήμο Κορίνθου του στρατοπέδου στο οποίο έως πρόσφατα λειτουργούσε το 6ο σύνταγμα πεζικού.

Στο ίδιο στρατόπεδο φιλοξενήθηκαν προσωρινά λαθρομετανάστες. Όπως όμως αναφέρει ο κ. Δήμας στην ερώτησή του – γεγονός που το πληροφορείται από τον Δήμο Κορίνθου – σήμερα το στρατόπεδο είναι εντελώς άδειο.

 

Διαβάστε επίσης