Πετυχημένη ημερίδα γιατρών – φυσικοθεραπευτών

 Πετυχημένη ημερίδα γιατρών – φυσικοθεραπευτών

Πολύ μεγάλη επιτυχία σημείωσε χθες, από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, η ανοιχτή ημερίδα για τις κακώσεις των αρθρώσεων και τη φυσικοθεραπευτική αποκατάσταση που συνδιοργάνωσαν ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, το περιφερειακό τμήμα του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Καβάλας – Δράμας.

Αθλητές, προπονητές, γυμναστές, φυσικοθεραπευτές, γιατροί κι απλοί πολίτες, παρακολούθησαν τις εισηγήσεις, αφού νωρίτερα είχαν προηγηθεί οι καθιερωμένοι χαιρετισμοί.

Όλα κύλησαν με τον καλύτερο τρόπο γι΄ αυτό και οι διοργανωτές – οι εκπρόσωποι των δύο συλλόγων – υποσχέθηκαν ότι θα ξανασυνεργασθούν για μια παρόμοια πρωτοβουλία.

«Πρέπει να μεταλαμπαδεύσουμε τη γνώση στους πολίτες. Σας συγχαίρω για την ιδέα σας», είπε στην εισαγωγή του ο αντιπεριφερειάρχης Αρχ. Γρανάς.

Ο αντιπρόεδρος του περιφερειακού τμήματος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Καβάλας – Δράμας, Παντελής Αλμπανίδης, είπε ότι το έργο των φυσικοθεραπευτών είναι δύσκολο γιατί είναι το έργο της αποκατάστασης. Πρέπει να κάνουμε αυτή τη δουλειά – είπε – με συνεχή ενημέρωση, ευελιξία και φαντασία.

Στην έναρξη της ημερίδας παραβρέθηκε ο Γιώργος Μπάκας πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Ελλάδος. Ο κ. Μπάκας χαρακτήρισε τη συνεργασία και την ημερίδα πάρα πολύ θετική, είπε ότι αυτές οι ημερίδες πρέπει να συνεχισθούν. Αναφέρθηκε επίσης στον ΕΟΠΥΥ λέγοντας ότι είναι ένας γίγαντας με γυάλινα πόδια. Είπε ότι πρόσφατα 7.000 φυσικοθεραπευτές σε όλη τη χώρα βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις προς τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίες ολοκληρώθηκαν αφού επετεύχθη ο σκοπός. Παρόλα αυτά είπε ο Γ. Μπάκας οι φυσικοθεραπευτές παραμένουν σε ετοιμότητα, εάν χρειασθεί να ξαναρχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Καβάλας Ξενοφών Κροκίδης που ήταν και πρώτος ομιλητής είπε ότι όλες αυτές οι εκδηλώσεις που κάνει μαζί με άλλους τοπικούς φορείς ή και μόνος του ο Ιατρικός Σύλλογος, είναι εκδηλώσεις – παρεμβάσεις στην κοινωνία. Γι΄ αυτό και υποσχέθηκε ότι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα συνεχισθεί.

 

 

Διαβάστε επίσης