• 20 Απριλίου 2024,

Πρώτη εκδήλωση σωματείου φίλων της Παιδόπολης

 Πρώτη εκδήλωση σωματείου φίλων της Παιδόπολης

Το απόγευμα του Σαββάτου στο ξενοδοχείο Ωκεανίς πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση του Σωματείου Φίλων της Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας. Πρόσφατα αναγνωρίσθηκε το σωματείο που πάντως υπάρχει από το 2011.

Αρκετός κόσμος έμαθε για το πώς μπορεί να βοηθήσει τη λειτουργία της Παιδόπολης, το προσωπικό και βέβαια τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτήν.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, ήταν το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου, διοικητικό συμβούλιο του νέου νομικού προσώπου κέντρων κοινωνικής πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με επικεφαλής την πρόεδρο Μαρίνα Φιλιππίδου, η οποία μίλησε στους παρευρισκόμενους.

Η βασική εισήγηση πάντως έγινε από τον πρόεδρο του σωματείου φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας Παναγιώτη Αγαπητό. Σημείωσε ότι το σωματείο ιδρύθηκε το 2011, από καβαλιώτες όπως είπε, που έτσι κι αλλιώς είχαν στενή σχέση με την παιδόπολη.

Για τους σκοπούς του σωματείου αναφέρθηκε στη στήριξη των παιδιών και του προσωπικού. «Να δώσουμε αγάπη σ΄ αυτά τα παιδιά», είπε ο κ. Παν. Αγαπητός, που τόνισε ότι σήμερα είναι 35, από 3 (τριών) έως 20 (είκοσι) ετών. Πρότεινε επίσης την οργάνωση ομάδων εθελοντικής δουλειάς, εκδηλώσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Το σωματείο λειτουργεί ήδη τη δική του ιστοσελίδα, θέλει να οργανώσει ομάδες από πρόσωπα που επιθυμούν να εργασθούν, για να πραγματοποιηθούν οι σκοποί του σωματείου, διαλέξεις και ενημερώσεις ευαισθητοποίησης του κοινού, υποστήριξη των παιδιών της Παιδόπολης στις μαθησιακές τους υποχρεώσεις, εκδηλώσεις για την ψυχαγωγία τους. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του Π. Αγαπητού, 6947 184264.

 

 

Διαβάστε επίσης