• 20 Απριλίου 2024,

ΠΕ Καβάλας: Ενοχλημένη από τη Γραφειοκρατία

 ΠΕ Καβάλας: Ενοχλημένη από τη Γραφειοκρατία

Συνάντηση με σειρά υπηρεσιακών παραγόντων, υπαλλήλων που ασχολούνται κυρίως με τα έργα της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, είχε χθες το πρωί στο γραφείο του, ο αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς. Μία ακόμη φορά διαπιστώθηκε ότι δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα η γραφειοκρατία, πολύ δε περισσότερο οι καινούριοι σχετικά νόμοι που αντί να διευκολύνουν την ουσία όταν πρόκειται για έργα περιφερειακής εμβέλειας, εμποδίζουν την πρόοδο των εργασιών, αφού διάφορες επιτροπές συγκροτούνται μέχρι δε να συνεδριάσουν περνούν αρκετές μέρες.

Ο Αρχέλαος Γρανάς δεν κρύβει τη δυσφορία του, για την καθυστέρηση των έργων, ώστε να μπουν στην τελική ευθεία, αφού εδώ και καιρό έχουνε δημοπρατηθεί, να έρθει δηλαδή η ώρα της ουσίας.

Τρανό παράδειγμα είναι το έργο των ασφαλτοστρώσεων στην περιοχή του Αγίου Σίλα, από τη γέφυρα της Εγνατίας οδού μέχρι περίπου τη διασταύρωση του Αμυγδαλεώνα.

Εκεί σε πολλά σημεία το οδόστρωμα έχει καταστραφεί. Κατά γενική ομολογία είναι κίνδυνος θάνατος για τους οδηγούς αυτοκινήτων και δικύκλων.

Ενώ το έργο έχει δημοπρατηθεί με θετικό αποτέλεσμα πριν από έξι περίπου μήνες, υπολογίζεται ότι στο τελος του μήνα θα έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον εργολάβο, ο οποίος θα αρχίσει τις εργασίες του το αργότερο τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ο Αρχέλαος Γρανάς μία ακόμη φορά διαμαρτυρήθηκε για την γραφειοκρατική εμπλοκή του όλου ζητήματος, παίρνοντας απάντηση από τους υπηρεσιακούς παράγοντες ότι η νέα νομοθεσία προβλέπει μια σειρά πραγμάτων που πρέπει να γίνουν και στη συνέχεια να υπογραφεί η σύμβαση, ανάμεσα στον ανάδοχο και την περιφερειακή αυτοδιοίκηση Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Εάν όλα πάνε καλά η υπογραφή της σύμβασης για το συγκεκριμένο έργο θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 27 Ιουλίου.

Ένα άλλο έργο που καθυστερεί λόγω γραφειοκρατίας αφορά παρέμβαση στο Χαλκερό, που η σύμβαση με τον εργολάβο – το έργο έχει δημοπρατηθεί πριν από αρκετούς μήνες – υπολογίζεται να γίνει στις 31 Ιουλίου. Πρόκειται για έργο κατασκευής δεξαμενής άρδευσης, για αξιοποίηση γεώτρησης που περιγράφεται ως ιδιαίτερα πλούσια, με νερό κατάλληλο ακόμη και για ύδρευση.

Το νερό αυτό μέσα από δίκτυα που θα κατασκευαστούν θα διοχετεύεται στο Χαλκερό μέχρι και τη Νέα Καρβάλη.

Ένα άλλο σημείο στο οποίο υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση, εξαιτίας της γραφειοκρατίας είναι αυτό της μετακίνησης υπηρεσιών εντός του διοικητηρίου, προκειμένου το ελληνικό δημόσιο να γλυτώνει ενοίκια. Εδώ και μήνες έχει συμφωνηθεί η υπηρεσία των δημοσίων κτημάτων να μετακινηθεί σε γραφεία του δεύτερου ορόφου. Όμως το ΤΥΔΚ δεν απομακρύνει τις παλαιές του συσκευές, τα γραφεία, τις καρέκλες και τους υπολογιστές, με αποτέλεσμα να μην αδειάζουν τα γραφεία που έχουνε εξασφαλιστεί για τα δημόσια κτήματα, να μην μετακομίζουν αυτά στο διοικητήριο.

Στο 2ο όροφο του διοικητηρίου, στο τοπικό ΕΟΠΥΥ, θα μεταφερθεί το προσωπικό του παλιού ασφαλιστικού φορέα του ΟΤΕ.

Το Σάββατο ο αντιπεριφερειάρχης Αρχ. Γρανάς, παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις που γίνονται στη Χρυσούπολη. Η προσέλευση του κοινού ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Όταν ο Αρχ. Γρανάς απηύθυνε χαιρετισμό, δέχτηκε διαμαρτυρίες από τους πολίτες, για το πρόβλημα των κουνουπιών. Εκείνη την ώρα ο Αρχ. Γρανάς ενημέρωσε για το τι έχει κάνει στο θέμα της καταπολέμησης των κουνουπιών στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, εξηγώντας ότι τα μικροπροβλήματα είναι παροδικά.

 

 

 

Διαβάστε επίσης