Την Παρασκευή 20 Ιουλίου η επαναλειτουργία του Κοινωνικού Καταστήματος

 Την Παρασκευή 20 Ιουλίου η επαναλειτουργία του Κοινωνικού Καταστήματος

Την ερχόμενη Παρασκευή 20 Ιουλίου θα επαναλειτουργήσει το Κοινωνικό Κατάστημα του δήμου Καβάλας ύστερα από δίμηνη παύση. Όπως μας εξήγησε η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καβάλας Λία Δίνα Ασλανίδου, ήδη έχουν παραληφθεί οι νέες προμήθειες οι οποίες και συσκευάζονται, με τη βοήθεια των τοπικών συμβούλων και φυσικά των εθελοντών. Παλαιότερων και νέων εθελοντών που θέλουν να προσφέρουν τη βοήθειά τους. Αναλλοίωτος παραμένει ο κανονισμός λειτουργίας του καταστήματος, όπως ίδιοι παραμένουν και οι πόντοι των δικαιούχων, αναλόγως με την οικογενειακή κατάσταση.

319 είναι επί του παρόντος οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Καταστήματος, ωστόσο η τρέχουσα εβδομάδα είναι και το περιθώριο που αναγνωρίστηκε για την κατάθεση πιθανών ενστάσεων. Αυτό βεβαίως σημαίνει ότι ίσως και να διαφοροποιηθεί ο αριθμός των δικαιούχων. Η γκάμα των προσφερόμενων προϊόντων έχει εμπλουτισθεί και πλέον θα διατίθενται ακόμη και κατεψυγμένα προϊόντα όπως φασολάκια και αρακάς. Μονίμως θα διατίθεται και κοτόπουλο. Οι καταψύκτες εντός των οποίων διατηρούνται τα προαναφερόμενα προϊόντα είναι ευγενικές χορηγίες επαγγελματιών της Καβάλας.

Θα συνεχιστούν επίσης οι εξορμήσεις του Σαββάτου έξω από τα πολυκαταστήματα προκειμένου να συγκεντρώνονται προσφορές. Εξάλλου αυτή η διαδικασία θα βοηθήσει στη δημοσιοποίηση της λειτουργίας του Κοινωνικού Καταστήματος, αλλά και στην επέκταση της εθελοντικής βοήθειας. Οι ανάγκες του κόσμου αυξάνονται διαρκώς εξαιτίας της συνεχιζόμενης κρίσης και δεν αποκλείεται ο δήμος στο μέλλον να μην καταφέρνει να στηρίζει στο σύνολο τους, όλους όσους θα αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης. Η στήριξη λοιπόν και από την πλευρά των πολιτών θα είναι μια πολύτιμη βοήθεια για όλους.

 

=

 

 

Διαβάστε επίσης