Πιθανή παραμονή 10 δημοτικών αστυνομικών – Επαναπροσλήφθηκαν 4 σχολικοί φύλακες

 Πιθανή παραμονή 10 δημοτικών αστυνομικών – Επαναπροσλήφθηκαν 4 σχολικοί φύλακες

Την Παρασκευή 2 Αυγούστου οι υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας συνέταξαν διαπιστωτικές πράξεις απόλυσης και επαναπρόσληψης. Η διαδικασία σύμφωνα με τον καινούργιο νόμο αφορά τους σχολικούς φύλακες. Ειδικότερα με διαπιστωτική πράξη απολύθηκαν 33 σχολικοί φύλακες του Δήμου Καβάλας. Επαναπροσλήφθηκαν 4 που αναμένεται να εργαστούν ως διοικητικοί σε διάφορα πόστα στις υπηρεσίες του Δήμου. Και οι 4 είναι απόφοιτοι ΤΕΙ.

Οι 4 σχολικοί φύλακες που διασώθηκαν και δεν απολύθηκαν το οφείλουν στο ότι ο καινούργιος νόμος αναγνωρίζει σ’ αυτούς προσόν – πλεονέκτημα, το ότι είναι άτομα με ειδικές ανάγκες, προέρχονται από πολυτεκνικές οικογένειες.

Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου με το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας. Απλά τότε οι περισσότεροι Δημοτικοί Αστυνομικοί δεν θα απολυθούν αλλά θα μετακινηθούν με μια διαδικασία που θα είναι περισσότερο συγκεκριμένη τον Σεπτέμβριο στην Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα 3 δημοτικοί αστυνομικοί θα παραμείνουν σίγουρα υπάλληλοι του Δήμου Καβάλας. πρόκειται για περιπτώσεις όπου ανδρόγυνα ήταν και οι δύο δημοτικοί αστυνομικοί. Σύμφωνα με το νόμο δεν μπορούν να απολυθούν ή να μεταταγούν στην Ελληνική Αστυνομία και οι δύο, ένας εξ αυτών μένει στην υπηρεσία του Δήμου Καβάλας.

Όπως έγινε με τους σχολικούς φύλακες έτσι θα γίνει και με τους δημοτικούς αστυνομικούς, δηλαδή είναι πολύ πιθανό να διασωθούν και να μείνουν στο Δήμο Καβάλας και άλλοι. Για παράδειγμα αν ισχύσει το κριτήριο των μεταπτυχιακών τότε θα μείνουν στο Δήμο Καβάλας 7 ακόμη δημοτικοί αστυνομικοί. Τα κριτήρια δεν είναι υποχρεωτικό να είναι ίδια με τα κριτήρια που ίσχυαν στους σχολικούς φύλακες. Ο νόμος δίνει προτεραιότητα στους σχολικούς φύλακες, καθώς τώρα πρέπει να κριθεί το μέλλον τους, ενώ οι δημοτικοί αστυνομικοί θα μάθουν τη συνέχεια της υπηρεσιακής τους καριέρας στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμος Καβάλας με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να διατηρήσει όσο περισσότερους υπαλλήλους μπορεί, καθώς όλους αυτούς που αναφέραμε τους έχει μεγάλη ανάγκη.

 

 

Διαβάστε επίσης