• 10 Μαΐου 2024,

Καταθέτει ο Γιώργος Τσαλουχίδης με αφορμή το δεύτερο πόρισμα – Μήνυση κατ’ αγνώστων

 Καταθέτει ο Γιώργος Τσαλουχίδης με αφορμή το δεύτερο πόρισμα – Μήνυση κατ’ αγνώστων

Μήνυση κατ’ αγνώστων καταθέτει εντός των ημερών ο Γιώργος Τσαλουχίδης. Η μήνυση που θα κατατεθεί από τον δικηγόρο του κ. Τσαλουχίδη, Παύλο Γκουρτζή, έχει άμεση σχέση με την υπό έρευνα υπόθεση των εκδηλώσεων που ενώ πληρώθηκαν δεν έγιναν ποτέ. Εκδηλώσεις της δημοσιογράφου από τη Δράμα Σοφίας Μπουδακίδου τα έτη 2005 και 2006. Αφορμή για την μήνυση είναι το περιεχόμενο του δεύτερο πορίσματος γύρω από την ίδια υπόθεση. Όπως το πρώτο έτσι και το δεύτερο το υπογράφει ο οικονομικός επιθεωρητής κ. Αδαμακόπουλος.

Στο δεύτερο πόρισμα ο έλεγχος εντοπίζει νέες εκδηλώσεις που κι αυτές δεν έγιναν αν και πληρώθηκαν από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καβάλας στην κ. Μπουδακίδου. Στο κείμενο του δεύτερου πορίσματος ο κ. Αδαμακόπουλος αναφέρεται σε δύο επιστολές που στο μεταξύ έλαβε. Η πρώτη από κάποιον κύριο Αβραάμ Τσοκτουρίδη, πρόσωπο ανύπαρκτο. Η δεύτερη τάχα από τον Γιώργο Τσαλουχίδη. Ο κ. Τσαλουχίδης ουδέποτε έστειλε τέτοια επιστολή. Παρόλα αυτά ο κ. Αδαμακόπουλος δίνει μεγάλη σημασία και στις δύο επιστολές. Γεγονός αρκετά περίεργο αφού και οι δύο είναι προβοκατόρικη ενέργεια. Σύμφωνα με πληροφορίες πριν ο Γιώργος Τσαλουχίδης αποφασίσει να καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ.Αδαμακόπουλο. Διαμαρτυρήθηκε έντονα επειδή στο δεύτερο πόρισμα και οι δύο κακόβουλες επιστολές υπολογίζονται κι αναφέρονται κατ’ επανάληψη. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο κ.Αδαμακόπουλος αποδέχθηκε το δίκαιο της διαμαρτυρίας του κ. Τσαλουχίδη.

Τι λένε όμως οι δύο ανώνυμες και προβοκατόρικες επιστολές; Αυτή που έχει αποστολέα κάποιον κύριο Αβραάμ Τσοκτουρίδη (πρόσωπο που δεν υπάρχει) στάλθηκε με κούριερ στον κ. Αδαμακόπουλο. Ο Γιώργος Τσαλουχίδης έψαξε τη διαδικασία αποστολής κι όπως φαίνεται βρήκε αρκετά στοιχεία ώστε αργά ή γρήγορα να αποκαλυφθεί η αληθινή ταυτότητα αυτού που έστειλε την επιστολή. Μέσα σε αυτή περιγράφεται –χωρίς όνομα- αιρετός και οι κινήσεις που έκανε όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση Μπουδακίδου. Η επιστολή «φωτογραφίζει» τον Γιώργο Τσαλουχίδη. Θέλει να πείσει τον κ.Αδαμακόπουλο ότι ο πρώην Αντινομάρχης μόλις πληροφορήθηκε ότι εμπλέκεται στην έρευνα προχώρησε σε διάφορες «αμυντικές» κινήσεις όσον αφορά τον ίδιο, την περιουσία του κτλ. Με τρόπο πονηρό αλλά και στοχευμένο ο ανώνυμος επιστολογράφος προσπαθεί να πείσει τον οικονομικό επιθεωρητή ότι οι κινήσεις Τσαλουχίδη μετά το πρώτο πόρισμα δείχνουν ενοχή. Ο κ. Τσαλουχίδης διαψεύδει όλο το περιεχόμενο της επιστολής, μηνύει τον (προς το παρόν) άγνωστο αποστολέα της.

Η δεύτερη επιστολή είναι ακόμη πιο πονηρή και κακόβουλη. Ουσιαστικά είναι ένας φάκελος που στάλθηκε στον κ.Αδαμακόπουλο. Μέσα στο φάκελο υπάρχουν αντίγραφα πρακτικών συνεδριάσεων νομαρχιακών επιτροπών όταν αυτές ασχολούνταν κι αποφάσιζαν σχετικά με τις εκδηλώσεις της κ.Μπουδακίδου. Στον ίδιο φάκελο υπάρχει φωτοτυπία ένορκης κατάθεσης του Κώστα Τζώτζου για την ίδια υπόθεση. Προκύπτει σαφώς ότι και οι δύο επιστολές στάλθηκαν από το ίδιο πρόσωπο, σαν μια προσπάθεια να επηρεαστεί ο κ. Αδαμακόπουλος τόσο προς τον κ. Τσαλουχίδη όσο και προς τον κ. Τζώτζο.

Μπροστά σε αυτή τη κατάσταση όπου ο ένας εμπλεκόμενος κατηγορεί τον άλλο και δια ανώνυμων επιστολών, τα πράγματα φαίνεται να σοβαρεύουν αφού όπως όλοι εκτιμούν από τώρα «βγήκαν τα μεγάλα μαχαίρια». Ενώ δηλαδή υπήρχαν πληροφορίες για κοινή στάση των εμπλεκόμενων σε σχέση με την αντιμετώπιση των κατηγοριών, προς το παρόν συμβαίνει το αντίθετο. Με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο ο ένας στρέφεται κατά του άλλου. Κι ενώ αυτό συμβαίνει με ανώνυμες επιστολές που δεν αποκλείεται να έχουν κατασκευασμένο περιεχόμενο, ο κ. Αδαμακόπουλος δίνει στις επιστολές μεγάλη σημασία. Κάπου εδώ παρεμβαίνει ο κ. Τσαλουχίδης. Από τη μια θέλει να σταματήσει τις φήμες που τον εμπλέκουν στη διαδικασία αποστολής των επιστολών, από την άλλη στέλνει μήνυμα στον κ. Αδαμακόπουλο ότι η υπόθεση Μπουδακίδου δεν μπορεί να «φωτιστεί» με ανώνυμες επιστολές. Σημειώνουμε ότι όλα αυτά αφορούν την δουλειά του οικονομικού επιθεωρητή κ. Αδαμακόπουλου. Η εξέλιξη της ίδιας υπόθεσης στη δικαιοσύνη είναι «παγωμένη» αν και έχει ανατεθεί σε ειδικό ανακριτή του Πρωτοδικείου Καβάλας. Όσο για την «πρωταγωνίστρια» δημοσιογράφο Σοφία Μπουδακίδου, συνεχίζει να είναι άφαντη. Δεν εμφανίζεται πουθενά στη Καβάλα, δεν έχει ακόμη αντιδράσει επίσημα σε όλα όσα έχουν σχέση με τις εκδηλώσεις που ανέλαβε να κάνει.

 

 

Διαβάστε επίσης