• 3 Μαΐου 2024,

Πλήρη κάλυψη στον πρόεδρο του ΟΛΚ

 Πλήρη κάλυψη στον πρόεδρο του ΟΛΚ

Συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης σε προγραμματισμένη συνάντηση από καιρό, το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας. Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο Τάσος Χατζηαναστασίου. Τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ενέκριναν ομόφωνα τις ενέργειες του προέδρου σε σχέση με το γνωστό θέμα με το Δήμο Καβάλας και το νέο λιμάνι.

Αύριο την Παρασκευή ή την ερχόμενη εβδομάδα ο οργανισμός θα δώσει συνέντευξη τύπου και θα παρουσιάσει αναλυτικά τις απόψεις του, πρόταση που κατατέθηκε από τον κ. Κοσμίδη και έγινε δεκτή.

Η συνέντευξη τύπου μάλιστα είναι πιθανόν να δοθεί στο νέο λιμάνι Καβάλας, στο χώρο δηλαδή που είναι και το αντικείμενο της αντιπαράθεσης.

Με άλλη απόφασή του το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού ανοίγει το δρόμο για τη συνεργασία του με ιδιωτική εταιρία σεκιούριτι, στην οποία θα αναθέσει δοκιμαστικά για τρεις μήνες την 24ωρη φύλαξη του νέου λιμανιού, τη φύλαξη του σημείου όπου δένουν τα κρουαζιερόπλοια, κάθε φορά που ένα τέτοιο μεγάλο πλοίο έρχεται στην Καβάλα. Παρά το ότι ίδια αποστολή εκτελεί ήδη το λιμενικό σώμα, ο οργανισμός έχει επίσης την ίδια υποχρέωση, να λαμβάνει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, στα λιμάνια του, μέσα από τους διεθνείς κανονισμούς ασφαλείας τους οποίους είναι υποχρεωμένος να τηρεί.

Μετά τη δοκιμή των τριών μηνών θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για μία μόνιμη σταθερή συνεργασία με εταιρία σεκιούριτι.

Με άλλη απόφασή του το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού επανέρχεται στο θέμα του νέου λιμανιού. Θα στείλει γραπτή πρόταση προς το Δήμο Καβάλας, ώστε οι συζητήσεις να ξαναρχίσουν στα πλαίσια της πρότασης που ήδη διατύπωσε ο Αδάμ Κοσμίδης. Συγκεκριμένα ο Οργανισμός ν΄ αγοράσει τα επιπλέον στρέμματα της χερσαίας ζώνης στο νέο λιμάνι, αλλά σε χαμηλότερη από την τιμή που προβλέπει η απόφαση για την απαλλοτρίωση.

Τέλος ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας θα επιδιώξει συνάντηση με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου κ. Τσατσούλη, προκειμένου να συζητηθεί το αίτημα του επιμελητηρίου που ζητά από τον οργανισμό μείωση των τελών χρήσης πεζοδρομίων σε ποσοστό 50%. Στην ίδια συνάντηση δεν αποκλείεται να παραστεί κι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παναγιώτης Αρσονιάδης, που ζητά με άλλη επιστολή το ίδιο πράγμα.

 

 

Διαβάστε επίσης