Πλούσια θεματολογία από το Δ/Σ Θάσου

 Πλούσια θεματολογία από το Δ/Σ Θάσου

Πλούσιο είναι το ρεπορτάζ από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θάσου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, με πλήθος θεμάτων να εξετάζονται από το σώμα. Εκτός ημερησίας διατάξεως, η διοίκηση του δήμου έθεσε πρόταση προκειμένου στο κέντρο υγείας Θάσου να δοθεί η ονομασία «Δημήτριος Έλληνας» κι έτσι να τιμηθεί ο εκλιπόντας. Ένας άνθρωπος που συνέδεσε τη ζωή και την καριέρα του με το συγκεκριμένο κέντρο υγείας. Η εισήγηση της διοικήσεως έγινε ομόφωνα δεκτή από το σώμα. Θα ακολουθήσει κάποια διαδικασία σε συνεννόηση με το υπουργείο υγείας και στη συνέχεια θα προγραμματισθεί μια σεμνή τελετή στο πλαίσιο της οποίας θα ανακοινωθεί επισήμως η ονοματοδοσία.

Ένα σημαντικό θέμα που εξετάσθηκε στη διάρκεια της ίδιας συνεδριάσεως αφορούσε σε αίτημα προς το υπουργείο εθνικής άμυνας προκειμένου να παραχωρηθεί βοήθεια στη δημοτική αρχή για τη διαμόρφωση του χώρου απογείωσης στο παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο του Καζαβητίου. Οι προετοιμασίες εντάσσονται στον επετειακό εορτασμό για τα 100 χρόνια του στρατιωτικού αεροδρομίου. Ο ιστορικής σημασίας εορτασμός του νησιού θα συμπέσει και με τη φετινή διοργάνωση του Kavala AirSea Show. Για τον επετειακό εορτασμό εμφανίζεται αυξημένο ενδιαφέρον από το BBC ενώ θα πετάξει και ο εγγονός του πρώτου πιλότου που είχε προσγειωθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Στις 17 Μαρτίου θα διεξαχθεί στο Λιμένα ο πλειοδοτικός διαγωνισμός για τη δημιουργία υδατοδρομίου. Ο προγραμματισμός υδατοδρομίων αφορά σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας αν και φαίνεται ότι τα νησιά του Ιονίου προηγούνται διαδικαστικά. Ενδιαφέρον πάντως σημειώνεται και για τη σύνδεση της Θάσου με τις Σποράδες, το Βόλο και τη Θεσσαλονίκη. Εφόσον τελεσφορήσει η διαδικασία θα είναι ιδιαιτέρως σημαντική για το νησί της Θάσου.

Στη διάρκεια της τελευταίας επισκέψεως του δημάρχου κ. Χατζηεμμανουήλ και του αντιδημάρχου τεχνικών κ. Πεταμίδη στο ΥΠΕΚΑ , είχαν προσκληθεί οι μελετητές του γενικού χωροταξικού σχεδιασμού ΑΜΘ προκειμένου να έρθουν στο νησί στις αρχές του Μάρτη και να αποκτήσουν ίδια αντίληψη. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με χάρτη του χωροταξικού σχεδιασμού το νησί εμφανιζόταν ως περιοχή αποκλειστικά για μεταλλευτικές δραστηριότητες. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος χάρτης ήταν άγνωστος στους μελετητές του χωροταξικού σχεδιασμού. Η επίσκεψη των μελετητών υπολογίζεται να διαφοροποιήσει την προαναφερόμενη άποψη έτσι ώστε να καταστεί σαφές πως το νησί εμφανίζει τουριστικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον.

Το δημοτικό συμβούλιο Θάσου αποφάσισε να κηρύξει επίτιμο δημότη τον αρχιτέκτονα μηχανικό της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Άντονι Κοζέλη.

Το προσφυγικό πρόβλημα που απασχολεί ολόκληρη τη χώρα αλλά και ειδικότερα την Καβάλα, προβληματίζει τις αρχές της Θάσου. Το νησί εισήλθε στην καθιερωμένη φάση προετοιμασίας ενόψει του φετινού καλοκαιριού κι αυτονόητα οποιοδήποτε πρόβλημα θα μπορούσε να τινάξει κυριολεκτικά στον αέρα την τουριστική κίνηση. Ο αντιδήμαρχος του νησιού Γιάννης Πλαφαδέλης μας εξήγησε ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι άκρως σημαντικό και χρήζει λεπτότατων χειρισμών κυρίως εκ μέρους της κυβερνήσεως. Ο ανθρώπινος πόνος και η δυστυχία των ξεριζωμένων αυτών ανθρώπων θα πρέπει να γίνει αντικείμενο «πολιτισμένης» διαχείρισης εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης