• 7 Μαΐου 2024,

Ποικίλα προβλήματα από τη χθεσινή δυνατή καταιγίδα

 Ποικίλα προβλήματα από τη χθεσινή δυνατή καταιγίδα

Από την ζέστη και τον καύσωνα στην δυνατή βροχή, στην καταιγίδα. Όλα αυτά στη πόλη και το Νομό Καβάλας χθες το μεσημέρι. Μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας το σκηνικό άλλαξε. Ο ουρανός σκοτείνιασε κι η βροχή ήταν κάτι παραπάνω από δυνατή. Ταυτόχρονα παρατεταμένη. Δύο περίπου ώρες ταλαιπωρήθηκαν οι κάτοικοι του Νομού Καβάλας. Στις 6 περίπου χθες το απόγευμα το Καλοκαίρι έμοιαζε να έχει επανέλθει.
Το σοβαρότερο πρόβλημα που δημιούργησε η κακοκαιρία είναι αυτό των βλαβών στο δίκτυο της ΔΕΗ. Σημειώνουμε ότι νωρίτερα χθες το μεσημέρι (περίπου στις 2) σημειώθηκε διακοπή ρεύματος στην ανατολική πλευρά της Καβάλας. Με την κακοκαιρία το πρόβλημα έγινε σοβαρότερο. Πολλές σύντομες διακοπές εξ αιτίας των κεραυνών σε όλο το Νομό. Στη Νέα Πέραμο δέντρο έπεσε στο δίκτυο της ΔΕΗ αφήνοντας χωρίς ρεύμα για περισσότερο από μία ώρα Παληό- Ηρακλείτσα- Νέα Πέραμος. Του περιστατικού επιλήφθηκε προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευθερούπολης.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας δέχθηκε περισσότερες από 15 κλήσεις. Αντιμετώπισε 3 περιστατικά με πλημμυρισμένα ισόγεια και υπόγεια. Σοβαρότερο πρόβλημα αυτό του καταστήματος Μασούτη στη Καλαμίτσα. Λόγω πολλών νερών μέσα στο κατάστημα αυτό διέκοψε τη λειτουργία του. Χαλάζι έπεσε στον πρώην Δήμο Ελευθερών ενώ πλημμύρισαν οι δρόμοι μέσα στα Αμισιανά. Σε αυτή τη περίπτωση επενέβη ο Δήμος Παγγαίου. Στο κέντρο της Καβάλας ακινητοποιήθηκαν αυτοκίνητα, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια κτλ. Τέλος σωλήνες έργου της ΔΕΥΑΚ στο τέρμα της Καλαμίτσας παρασύρθηκαν από τα νερά του ρέματος και βρέθηκαν στη θάλασσα.
Ζημιές στην Καλαμίτσα
Σε τμήμα της Καλαμίτσας η άμμος εξαφανίστηκε. Παρασύρθηκε από τα νερά της βροχής που με ορμή προέρχονταν από τον διπλανό δρόμο (οδός Τενέδου). Τα νερά με δύναμη παρέσυραν ότι έβρισκαν μπροστά τους. Αποκαλύφθηκε στην ακτή τσιμεντένιο φρεάτιο που ήταν 1,5 μέτρο κάτω από την αμμουδιά. Στο σημείο ήταν χθες το απόγευμα η αντιδήμαρχος Κορίνα Χιώτη Πρασσά και ο αντιδήμαρχος Φίλιππος Φιλιππίδης. Η πρώτη εκτίμηση αναφέρει ότι μόλις βελτιωθεί οριστικά ο καιρός θα γίνει δημοτική παρέμβαση, πιθανότατα για την μεταφορά άμμου.

Διαβάστε επίσης