• 18 Μαΐου 2024,

Ποιος εγγυάται την ασφαλή λειτουργία του εργοστασίου;

 Ποιος εγγυάται την ασφαλή λειτουργία του εργοστασίου;

Με πρωτοβουλία της διοίκησης της εταιρίας καταγράφηκαν το προηγούμενο τριήμερο στο εργοστάσιο της ΒΦΛ τουλάχιστον περίεργες διαδικασίες, τόσο πολλές και σοβαρές που δημιουργούν απορίες για τη λειτουργία και το μέλλον του. Ρόλο έπαιξε και η στάση αρκετών εργαζόμενων, οι οποίοι μέσα σε κλίμα ανησυχίας και αγωνίας για το «αύριο» ανταποκρίθηκαν σε τηλεφωνικές προσκλήσεις. Βρέθηκαν στο εργοστάσιο όπου: Άλλοι υπέγραψαν εθελουσία έξοδο κι αμέσως μετά επαναπρόσληψη (με ατομικές συμβάσεις) σε άλλη εταιρία του ομίλου, άλλοι απλώς εθελουσία.

Ουδείς γνωρίζει ποιοι εργαζόμενοι θα προσέλθουν σήμερα στην εργασία τους, κατά συνέπεια πως αυτό θα λειτουργήσει. Πολύ περισσότερο τι θα γίνει σε ένα έκτακτο περιστατικό. Φημολογείται μαζική αποχώρηση έμπειρων στελεχών.

Η διοίκηση του σωματείου αφού για δύο μέρες μάθαινε τα νέα, χθες πραγματοποίησε έκτακτη γενική συνέλευση στο ΕΥΚ. Όσοι εργαζόμενοι προσήλθαν έλαβαν μήνυμα να μην βάλουν καμιά υπογραφή σε κανένα έγγραφο που τους προτείνεται. Το πόσοι θα αντέξουν και θα πράξουν όπως το σωματείο ζητά, είναι κάτι που θα το δείξει η σημερινή και οι επόμενες ημέρες. Ταυτόχρονα το σωματείο προσφεύγει στη δικαιοσύνη, ζητά παρέμβαση από την Επιθεώρηση Εργασίας.

Όσο για την εταιρία, έκανε σειρά μονομερών ενεργειών και δε σεβάστηκε τη διαπραγμάτευση με το σωματείο που υποτίθεται ότι είναι σε πλήρη εξέλιξη. Πολλοί εργαζόμενοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι μέσα στο εργοστάσιο υπάρχουν μπράβοι (!) που δρουν υπέρ των συμφερόντων της εργοδοσίας.

Διαβάστε επίσης