• 19 Μαΐου 2024,

Πασχαλινή κίνηση στο λιμάνι

 Πασχαλινή κίνηση στο λιμάνι

Αυξημένη ήταν το Σάββατο, η κίνηση στο λιμάνι της Καβάλας, λόγω της πασχαλινής κίνησης προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και το αντίστροφο. Και τα δύο πλοία που ήρθαν το Σάββατο, έφεραν αρκετό κόσμο, φυσικά καθόλου πρόσφυγες, καθώς ροή έχει σταματήσει. Ξημερώματα του Σαββάτου κατέπλευσε στο λιμάνι της Καβάλας, προερχόμενο από τη Λήμνο το πλοίο Εξπρές Πήγασος. Έφερε περισσότερα από 400 άτομα. Το απόγευμα του Σαββάτου ήρθε κανονικά στην ώρα του το πλοίο Νήσος Μύκονος φέρνοντας περισσότερα από 600 άτομα. Πολλά επίσης ήταν και τα αυτοκίνητα, όχι μόνο τα φορτηγά, αλλά και τα επιβατικά.

Αυτοί που αναχώρησαν από το λιμάνι της Καβάλας για τη Λήμνο και τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ήταν εξίσου πολλοί. Μετακινήθηκαν το Σάββατο ομάδες που βρίσκονταν ή βρίσκονται στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για αθλητικές εκδηλώσεις, αλλά και σχολεία που ολοκλήρωσαν τις πολυήμερες εκδρομές τους.

Τα δρομολόγια για τη Μεγάλη εβδομάδα αλλάζουν, όπως γίνεται άλλωστε κάθε χρόνο. Από 25 Απριλίου μέχρι και το Πάσχα 1η Μαΐου τροποποιούνται ελαφρώς τα δρομολόγια του Νήσος Μύκονος και του Εξπρές Πήγασος, γίνονται ως εξής:

-Μ. Τρίτη: Αφ. 12.30 – Αν. 16.00 για Λήμνο – Αγ. Ευστράτιο – Λαύριο με το EXPRESS PEGASUS.

-Μ. Τρίτη: Αφ. 17.20 – Αν. 21.30 για Λήμνο – Μυτιλήνη – Χίο – Βαθύ – Καρλόβασι – Αγ. Κήρυκο – Μύκονο – Σύρο – Πειραιά, με το Νήσος Μύκονος.

-Μ. Πέμπτη: Αφ. 12.30 – Αν. 16.00 για Λήμνο – Αγ. Ευστράτιο – Λαύριο, με το EXPRESS PEGASUS.

-Κυριακή Πάσχα: Αφ. Σαβ. 05.15 – Αν. 16.00, για Λήμνο – Αγ. Ευστράτιο – Λαύριο, με το EXPRESS PEGASUS.

-Κυριακή Πάσχα: Αφ. Σαβ. 18.30 – Αν. 20.30, για Λήμνο – Μυτιλήνη – Χίο – Βαθύ – Καρλόβασι – Αγ. Κήρυκο – Μύκονο – Σύρο – Πειραιά, με το Νήσος Μύκονος.

 

 

Διαβάστε επίσης