• 18 Μαΐου 2024,

Σιγουριά για το μέλλον της κυβέρνησης

 Σιγουριά για το μέλλον της κυβέρνησης

synaspismos346Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου εκδήλωση με ομιλητή τον βουλευτή Πειραιά Κώστα Δουζίνα, έναν άνθρωπο ο οποίος για καιρό απουσίαζε στο εξωτερικό, ως καθηγητής Πανεπιστημίου, εξελέγη όμως βουλευτής Πειραιά, επανήλθε στην ελληνική πραγματικότητα. Στη βουλή που είναι σε εξέλιξη συνάντησε τους βουλευτές Καβάλας, Κώστα Μορφίδη, Τάκη Εμμανουηλίδη και Γιώργο Παπαφιλίππου. Συνδέθηκε με αυτούς με αποτέλεσμα στην εκδήλωση το Σάββατο να δηλώσει «πολίτης της Καβάλας», υιοθετημένος όπως ο κ. Δουζίνα από τους συναδέλφους του, τρεις βουλευτές του Νομού. Ο κ. Δουζίνας ήταν την Παρασκευή για παρόμοιο λόγο στην Ξάνθη. Μίλησε για τα ευρωπαϊκά θέματα στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας όπου η προσέλευση ήταν ικανοποιητική. Συζητήθηκε ωστόσο το νέο πακέτο μέτρων που πρέπει να συζητηθεί και να ψηφισθεί στη βουλή, όπου οι παρόντες βουλευτές Εμμανουηλίδης, Παπαφιλίππου και Δουζίνας δήλωσαν σίγουροι ότι τα μέτρα θα περάσουν από το κοινοβούλιο.

«Ας τα δούμε πρώτα, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα περάσουν» είπε ο Τ. Εμμανουηλίδης. Δήλωσε επίσης ότι οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοντά στο σωματείο των εργαζομένων στα Λιπάσματα.

Ο Γ. Παπαφιλίππου είπε ότι τα μέτρα θα ψηφισθούν από την κυβερνητική πλειοψηφία. Ενώ ο κ. Δουζίνας είπε ότι η μικρή πλειοψηφία στη βουλή του κυβερνητικού σχήματος, κάνει την κυβέρνηση ακόμα πιο ισχυρή. Όποιος διαφωνεί είπε χαρακτηριστικά, μπορεί να παραχωρήσει την έδρα του.

Οι βουλευτές Καβάλας θα είναι στην Αθήνα τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη, έχουν υποχρεώσεις σε επιτροπές της βουλής. Επιστρέφουν στην Καβάλα τη Μεγάλη Τετάρτη.

Ο κ. Δουζίνας μίλησε στους δημοσιογράφους για το  θέμα των προσφύγων. Είπε ότι οι πρόσφυγες πρέπει να φιλοξενούνται μέσα στον αστικό ιστό. Είναι επιτυχία συμπλήρωσε ότι πέρασε από την Ελλάδα 1,5 εκατομμύριο κόσμος και δεν άνοιξε μύτη. Ο κ. Δουζίνας είπε επίσης ότι η συμπεριφορά των Ελλήνων πολιτών στους πρόσφυγες άλλαξε την κοινή γνώμη των ευρωπαίων σε σχέση με το πώς έβλεπαν και με το πώς βλέπουν σήμερα την Ελλάδα. Ένας μικρός λαός, της μικρής Ελλάδος έδειξε μεγαλοψυχία, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δουζίνας.

Η κα  Χωματά έκανε σύντομο πρόλογο στην εκδήλωση,, ενώ για τον ομιλητή μίλησε ο βουλευτής Γιώργος Παπαφιλίππου. Ο κ. Δουζίνας είπε ότι οι τρεις βουλευτές Καβάλας, του έμαθαν πως λειτουργεί το πράγμα στη χώρα μας, καθώς όπως είπε για επαγγελματικούς λόγους απουσίαζε από την Ελλάδα, για σχεδόν σαράντα χρόνια.  Αισθάνομαι πολίτης της Καβάλας. Με υιοθέτησαν οι βουλευτές της Καβάλας, είπε ο κ. Δουζίνας, ο οποίος μετά τη σύντομη και περιεκτική εισήγησή του έκανε διάλογο με το κοινό.

Διαβάστε επίσης