Ποιος θ΄ αναλάβει προϊστάμενος της εφορίας;

 Ποιος θ΄ αναλάβει προϊστάμενος της εφορίας;

Τον Ιούνιο του 2013, αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης από προϊσταμένη της εφορίας Καβάλας, η Σμαρώ Μουσμούλη. Από τότε την αντικαθιστά η Ουρανία Καραϊσαρλή.

Αυτές τις ημέρες κορυφώνεται η συζήτηση για την απόφαση του υπουργείου οικονομικών και τον διορισμό νέου προϊσταμένου στην εφορία της Καβάλας, μια εφορία που ουσιαστικά εξυπηρετεί όλο το νομό.

Η προκήρυξη του υπουργείου προηγήθηκε. Κατατέθηκαν πολλές και διάφορες αιτήσεις για τη θέση. Υπολογίζεται ότι οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί είναι τέσσερις. Προέρχονται όλες από εργαζόμενους που ήδη υπηρετούν στην ίδια υπηρεσία.

Η απόφαση του υπουργού αναμένεται από μέρα σε μέρα. Ειδικότερες πληροφορίες στην εφορία δεν υπάρχουν, αν και εντοπίζεται σενάριο σύμφωνα με το οποίο η θέση του προϊσταμένου στην εφορία της Καβάλας, μπορεί και να μείνει κενή.

Παράλληλη είναι η διαδικασία για τον ορισμό των τμηματαρχών, διαδικασία που επίσης προκηρύχθηκε από το υπουργείο και εξελίσσεται με βάση συγκεκριμένη μοριοδότηση.

Με το νέο καθεστώς η ενιαία εφορία της Καβάλας, θα έχει λιγότερα τμήματα, περίπου πέντε. Ως εκ τούτου λιγότερους τμηματάρχες.

Πληροφορίες αναφέρουν το όνομα του Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, που μετά από την κατάργηση της εφορίας Χρυσούπολης, εργάζεται σ΄ αυτήν της Καβάλας. Ο Β. Τσομπανόπουλος θα μπορούσε να είναι υποψήφιος για τη θέση του εφόρου. Εμφανίζεται να μην έχει καταθέσει σχετική αίτηση, καθώς επικεντρώνεται στις δημοτικές εκλογές, στην υποψηφιότητά του στο Δήμο Νέστου.

Ποιος λοιπόν θα είναι ο νέος έφορος στην Καβάλα; Πότε θα μάθουμε το όνομά του; Επί αυτών των δύο κρίσιμων ερωτήσεων δεν υπάρχουν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Το άλλο βασανιστικό ερώτημα είναι πόσο αξιοκρατική θα είναι η διαδικασία επιλογής του νέου εφόρου, πόσο αυτή η απόφαση θα περάσει από βουλευτικά γραφεία. Και γι΄ αυτά τα ζητήματα κανείς δεν είναι απολύτως σίγουρος. Το υπουργείο πάντως υπόσχεται τόσο για την επιλογή του νέου εφόρου, όσο και για την επιλογή των τμηματαρχών, αντικειμενική αξιολόγηση και μοριοδότηση που δεν έχει σχέση με ότι έχει συμβεί κατά το πρόσφατο παρελθόν.

 

 

Διαβάστε επίσης