• 2 Μαΐου 2024,

Πολεοδομία – Αστυνομία για τις κεραίες

 Πολεοδομία – Αστυνομία για τις κεραίες

Στις 12 χθες το μεσημέρι, κι ενώ από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι της περιοχής Κηπούπολης στο πάρκο δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης, εμφανίστηκαν στην οδό Κορνάρου άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας, μηχανικοί της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Καβάλας με επικεφαλής τον προϊστάμενο της υπηρεσίας Τάσο Βογιατζή, η Πταισματοδίκης και ο αντιδήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης.

Αυτή το φορά η αυτοψία έγινε κανονικά. Άλλωστε δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά μιας και είχαν κινητοποιηθεί όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες και αρχές. Όπως όμως φαίνεται τα σημαντικά γεγονότα στην υπόθεση των κεραιών στην Κηπούπολη είχαν γίνει μια μέρα νωρίτερα. Με πρωτοβουλία τους οι εταιρίες είχαν απομακρύνει, έτσι τουλάχιστον λέγονταν στη συνοικία, τη μία από τις δυο κεραίες προκειμένου να επαναφέρουν την κατάσταση πολύ πιο κοντά στη νομιμότητα.

Οι κάτοικοι της Κηπούπολης από το πρωί σχεδόν περίμεναν την Πολεοδομία, την Αστυνομία, τον προβλεπόμενο έλεγχο. Ήταν μερικώς ικανοποιημένοι για τα όσα είχαν προηγηθεί. Συνεχίζουν και ανησυχούν ζητώντας οι υπηρεσίες να κάνουν καλά τη δουλειά τους μέχρι το τέλος.

Πριν τον έλεγχο, πριν την άφιξη στην περιοχή της οδού Κορνάρου της Πολεοδομίας ο δικηγόρος εκπρόσωπος των κατοίκων Μάρκος Αποστολίδης είπε τα εξής:

«Χθες έγινε μια αρκετά θετική εξέλιξη θα την έλεγα, καθόσον διαπίστωσαν εδώ οι κάτοικοι ότι η μία τουλάχιστον κεραία έχει αφαιρεθεί φαίνεται άλλωστε και δια γυμνού οφθαλμού. Βέβαια αυτό δεν μας καθησυχάζει πλήρως γιατί ενδεχομένως μπορεί να είναι ένα πονηρό τέχνασμα, ξέρετε τώρα η ένταση των ημερών, και αύριο ή μεθαύριο να ξαναμπούν. Το ζήτημα είναι να απομακρυνθούν και όλοι οι μηχανισμοί που υπάρχουν και όχι το κουβούκλιο μόνο που στεγάζει τον μηχανισμό γιατί το ζητούμενο είναι αυτό. Τώρα όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς όλα αυτά ήταν ωραία καλυμμένα, ήταν μέσα σε μπουριά οπότε δεν είναι εύκολο κάποιος να τα εντοπίσει δια γυμνού οφθαλμού. Γι’ αυτό το σημαντικό είναι να τελειώσει και η διαδικασία και γι’ αυτό περιμένουμε την πολεοδομία της Καβάλας για να διαπιστωθούν οι όποιες αυθαιρεσίες έχουν γίνει και να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία.

Εμάς δεν μας αφορά αν επιβληθούν πρόστιμα ή όχι αυτό είναι θέμα της Πολιτείας. Το ζητούμενο είναι να γίνει απομάκρυνση ότι μηχανισμού υπάρχει για να λειτουργεί και η γειτονιά εύρυθμα και κυρίως να επανέλθει στους φυσιολογικούς ρυθμούς».

 

Διαβάστε επίσης