• 17 Μαΐου 2024,

Χωριστός εορτασμός του Πολυτεχνείου

 Χωριστός εορτασμός του Πολυτεχνείου

Χωριστές θα είναι και πάλι οι συγκεντρώσεις με αφορμή τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, με το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ να επιλέγει όπως πάντα την κεντρική πλατεία της Καβάλας, ενώ η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο και οι λοιποί συμμετέχοντες φορείς θα εορτάσουν στην πλατεία Καπνεργάτη. Ερμηνεία στη διπλή συγκέντρωση έδωσε ο υπεύθυνος της νομαρχιακής επιτροπής ΚΚΕ Καβάλας Βασίλης Καταπόδης, διευκρινίζοντας ότι το σύγχρονο νόημα του Πολυτεχνείου είναι ο αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Μόνο μεταφέροντας αυτό το νόημα στη σύγχρονη πραγματικότητα θα τιμηθεί ουσιαστικά η μνήμη των θυμάτων της 17ης Νοεμβρίου. Όποιος επομένως επιθυμεί να τιμήσει το πραγματικό νόημα θα πρέπει να είναι συνεπής αγωνιστής και πρωτοπόρος έναντι στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνώντων.

Κάποιοι σήμερα προσπαθούν να ισορροπήσουν πατώντας σε δύο «βάρκες». Αφενός καταδικάζουν τα μνημόνια και τα μέτρα κι αφετέρου, υποστηρίζουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και την επιχειρηματικότητα μέσω αντιλαϊκών μέτρων. Σήμερα οι πολιτικοί χώροι κρίνονται από τη γραμμή που διατηρούν στους κόλπους του συνδικαλιστικού κι εργατικού κινήματος, από τις καταβαλλόμενες προσπάθειες και κυρίως από το περιεχόμενο της αγωνιστικής πάλης.

Ο υφιστάμενος «αντιμνημονιακός αχταρμάς» δεν εξυπηρετεί το νόημα του Πολυτεχνείου, παρατήρησε ο κ. Καταπόδης, παρά ενισχύει την κερδοφορία των μεγάλων κεφαλαίων.

 

 

Διαβάστε επίσης