• 2 Μαΐου 2024,

Πολιτική & επιχειρηματική συνάντηση – Σκεπτικισμός και προσοχή στη ψήφο των εθνικών εκλογών

 Πολιτική & επιχειρηματική συνάντηση –  Σκεπτικισμός και προσοχή στη ψήφο των εθνικών εκλογών

Τα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας επισκέφθηκαν την Τετάρτη τοπικά στελέχη του κόμματος «Ποτάμι» όπου συναντήθηκαν με τη διοίκηση αλλά και τον Α’ αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Μάρκο Δέμπα και τον Β’ αντιπρόεδρο του ίδιου φορέα Γιάννη Παναγιωτίδη. Τα στελέχη του κόμματος θέλησαν να ενημερωθούν σχετικά με τα προβλήματα του επιχειρηματικού κι επαγγελματικού κόσμου της Καβάλας. Η συνάντηση διήρκησε περίπου ενενήντα λεπτά, τρανή απόδειξη της πληθώρας των προβλημάτων που υφίστανται.
Οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών άκουσαν παράλληλα τις θέσεις των στελεχών ενός νέου κόμματος, το οποίο διεκδικεί πια με αξιώσεις τη ψήφο του ελληνικού λαού. Αντιμετωπίζοντας καθημερινά ένα κυκεώνα προβλημάτων, οι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σκεπτικιστές για το ποιο κόμμα θα τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους. Το σοβαρότερο μήνυμα που προκύπτει, κατά τα λεγόμενα του Μάρκου Δέμπα, είναι ότι οι άνθρωποι της αγοράς θα πρέπει να σκεφθούν πολύ σοβαρά τη ψήφο τους στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Εξάλλου, μέχρι στιγμής έμποροι κι επαγγελματίες έχουν κυριολεκτικά «χορτάσει» από κούφιες υποσχέσεις και παροχολογίες χωρίς αντίκρισμα.
Παρά τα παχιά λόγια όμως, καθημερινά οι τσέπες των ανθρώπων της αγοράς αδειάζουν και μάλιστα με επικίνδυνους κι αισχρούς τρόπους. Κατά διαστήματα και με τη βοήθεια των μεγάλων ΜΜΕ του κέντρου δημιουργείται τεχνηέντως ένα κλίμα αισιοδοξίας ωστόσο επί του πρακτέου τίποτε απολύτως δε διαφοροποιείται και δεν υλοποιείται. Όλα αυτά λειτουργούν τελικά αντίστροφα στην επενδυτική διάθεση που δύναται να εκδηλώσει κάποιος επιχειρηματίας, διότι το τοπίο παραμένει θολό και αδιευκρίνιστο.
Απόλυτα αρνητικός ήταν ο Μάρκος Δέμπας στο ερώτημα εάν κρίνεται απαραίτητη η προκήρυξη εθνικών εκλογών στην παρούσα φάση. Η εκλογική διαδικασία θα προκαλέσει νέα αναταραχή σ’ ένα ρευστό πολιτικό σύστημα. Εκείνο που χρειάζεται άμεσα ο επιχειρηματικός κόσμος από την κυβέρνηση είναι να υιοθετήσει μια εκ βάθρων διαφορετική και κυρίως σταθερή πολιτική, ώστε τα κυβερνητικά στελέχη πραγματικά να αφουγκραστούν τα προβλήματα των ανθρώπων της αγοράς. Αν και βιώνουν καθημερινά την απογοήτευση οι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες, ωστόσο συνεχίζουν να αισιοδοξούν ότι κάτι επιτέλους μπορεί να αλλάξει προς το βέλτιστο.

=

Διαβάστε επίσης