Νιώθουν θύματα κοροϊδίας oι εργαζόμενοι του 6ου Παραρτήματος ΕΚΑΒ Καβάλας

 Νιώθουν θύματα κοροϊδίας oι εργαζόμενοι του 6ου Παραρτήματος ΕΚΑΒ Καβάλας

Δραματικές είναι πλέον οι συνθήκες καθημερινής λειτουργίας για τους εργαζομένους του 6ου Παραρτήματος ΕΚΑΒ Καβάλας, που μέσω ανακοινώσεως γνωστοποίησαν ότι από τα δέκα ασθενοφόρα του στόλου μόνο τα δύο λειτουργούν. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι έφτασαν στο σημείο να «δανεισθούν» ασθενοφόρο τον περασμένο Αύγουστο από τις Σέρρες ώστε να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ανάγκες. Τρία από τα υπόλοιπα οκτώ παροπλισμένα οχήματα χρήζουν επισκευής μηχανής, κάποιο έχει πρόβλημα με την πόρτα και κάποιο άλλο έχει πρόβλημα με την τουρμπίνα. Παράλληλα, το καβαλιώτικο παράρτημα είναι το πλέον αδικημένο, αφού κατόπιν της μεταρρυθμίσεως του υπουργείου υγείας δεν ωφελήθηκε από την παραλαβή οχημάτων και προσωπικού μέσω του νοσοκομείου, έστω κι αν ο αριθμός των περιστατικών έχει αυξηθεί κατακόρυφα.
Κανένα υπουργικό και υψηλά ιστάμενο υπηρεσιακό «αυτί» δεν ιδρώνει παρά τις δραματικές εκκλήσεις των εργαζομένων του Παραρτήματος Καβάλας. Σε δωρεά πέντε ασθενοφόρων προχώρησε ο Όμιλος Λάτση, ωστόσο όχι μόνο κανένα νέο όχημα δε στάλθηκε στην Καβάλα αλλά ούτε καν κάποιο μεταχειρισμένο προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες εξυπηρέτησης των περιστατικών. Εξοργισμένοι είναι πια οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Καβάλας διότι έχουν την εντύπωση ότι είναι θύματα κοροϊδίας.
Το προσωπικό απευθύνθηκε και στον Ιατρικό Σύλλογο ζητώντας τη βοήθεια κάποιου μέλους του ώστε να αναλάβει τα διευθυντικά καθήκοντα του Παραρτήματος. Ίσως αυτή η λύση να είχε καλύτερα αποτελέσματα, αφού η σημερινή διευθύντρια κατάγεται από την Κομοτηνή κι έχει υπό την αρμοδιότητά της τα ΕΚΑΒ Αλεξανδρουπόλεως, Κομοτηνής και Ξάνθης. Τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του τοπικού Παραρτήματος αναγνωρίζει και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, ο οποίος όμως μέχρι στιγμής δεν έχει προσφέρει κάποια λύση.
Τα κονδύλια για τις επισκευές των χαλασμένων ασθενοφόρων είναι μηδενικά, παρά τα έγγραφα αιτήματα που έχουν καταθέσει κατά καιρούς οι διοικήσεις του Παραρτήματος. Αυτό τουλάχιστον ήταν μέχρι πρότινος το επιχείρημα του υπουργείου. Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ένα περιορισμένο ποσό εξασφαλίσθηκε αλλά δόθηκε εντολή σε δύο μόνο από τα υπόλοιπα οκτώ ασθενοφόρα να γίνουν επισκευές. Οι εργαζόμενοι είναι πλέον τόσο απελπισμένοι ώστε έφτασαν στο σημείο να δηλώνουν: «Εάν δε μας στείλουν τα κονδύλια για τις επισκευές των χαλασμένων οχημάτων, θα αναγκαστούμε να βγούμε στους δρόμους και να πλένουμε τα τζάμια των αυτοκινήτων, προσπαθώντας να συγκεντρώσουμε εμείς τα απαραίτητα χρήματα»!

 

Διαβάστε επίσης