Πολύς κόσμος στην Αλφαβητοπαρέλαση

 Πολύς κόσμος στην Αλφαβητοπαρέλαση

Απόλυτα πετυχημένη ήταν το μεσημέρι του Σαββάτου η 9η Αλφαβητοπαρέλαση, που πραγματοποιήθηκε στην οδό Ομονοίας και στην κεντρική πλατεία της Καβάλας. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη. Οι συμμετέχοντες σε καλή φόρμα. Η μουσική ακούγονταν δυνατά σε όλη την οδό Ομονοίας ενώ οι γονείς και κηδεμόνες, επικεφαλής των γκρουπ των σχολείων ήταν αυτοί που έδιναν το σύνθημα της διασκέδασης και του χορού.

Οι στολές πολύχρωμες, όλες όμορφες, έκλεψαν και πάλι την παράσταση. Στην κεντρική πλατεία τρεις παρουσιαστές περίμεναν κάθε γκρουπ σχολείου, δίνοντας στον εκπρόσωπό του από έναν έπαινο. Βοήθησε αρκετά ο καιρός, οι δε θεατές της παρέλασης ήταν μοιρασμένοι κατά μήκος της οδού Ομονοίας, λιγότεροι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια στην πλατεία Ελευθερίας.

Από κυκλοφοριακής πλευράς και πάλι φέτος επικράτησε πραγματικό χάος. Πολύ περισσότερο που αυτή τη φορά δεν είχε τη συνδρομή της δημοτικής αστυνομίας, το γεγονός της Αλφαβητοπαρέλασης.

25 τροχονόμοι κλήθηκαν να ρυθμίσουν την κυκλοφορία, στην οδό Ερ. Σταυρού, Κουντουριώτου, Βενιζέλου, Δοϊράνης και στο μοναδικό τμήμα της οδού Ομονοίας που κυκλοφορούσαν τα αυτοκίνητα από τα παλιά δικαστήρια μέχρι την πλατεία.

Κάποιοι καταστηματάρχες, ειδικά κοντά στην περιοχή της Πλατείας, επανέλαβαν τα παράπονά τους, λέγοντας ότι η Αλφαβητοπαρέλαση πρέπει να γίνεται Κυριακή και όχι Σάββατο. Είπαν μάλιστα ότι εάν η Αλφαβητοπαρέλαση γίνει Κυριακή, τότε θα υπάρχει σοβαρός λόγος την ίδια Κυριακή να λειτουργεί κανονικά η αγορά.

Σε έναν μήνα από σήμερα η οργανωτική επιτροπή της Αλφαβητοπαρέλασης θα καλέσει σε απολογιστική συνάντηση τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων στους οποίους θ΄ ανακοινώσει το θέμα της επόμενης αλφαβητοπαρέλασης.

Επειδή η επόμενη θα είναι η 10η στη σειρά, αναμένεται να είναι διαφορετική, πολύ καλύτερη, σε σχέση με αυτές που προηγήθηκαν.

 

 

 

Διαβάστε επίσης