• 7 Μαΐου 2024,

Ποτέ άλλοτε τόσοι αστυνομικοί μέσα κι έξω από το «Στέκι»

 Ποτέ άλλοτε τόσοι αστυνομικοί μέσα κι έξω από το «Στέκι»

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο νομό Καβάλας σύντομη αλλά ουσιαστική περιοδεία του Βαγγέλη Αποστόλου, που για έξι περίπου μήνες ήταν αναπληρωτής υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων.

Λόγω των πρόσφατων γεγονότων με τον κ. Λαπαβίτσα και τον κ. Κικίλια, οι αστυνομικοί ήταν πάρα πολύ το μεσημέρι στο «Στέκι της Νέας Πόλης», όπου ο Βαγ. Αποστόλου έδωσε συνέντευξη τύπου.

Πρώτη φορά τόσοι πολλοί αστυνομικοί βρίσκονται μέσα στο «Στέκι της Νέας Πόλης», παρακολουθώντας τη συνέντευξη τύπου αλλά κι έξω από αυτό ακόμη και στα στενά που οδηγούσαν προς το χώρο της συνέντευξης τύπου.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι υπερβολικά. Ήταν αναπόφευκτο να γίνει αυτό μετά το επεισόδιο με τον κ. Κικίλια.

Οι αστυνομικοί όπως και στο επεισόδιο με τον κ. Κικίλια ήταν τυπικότατοι, ευγενικότατοι. Η εικόνα πάντως που παρουσίασε η διαδικασία της συνέντευξης τύπου δεν είναι συνηθισμένη. Μετά από όλα αυτά υπάρχει κι η πολιτική πλευρά του θέματος, οι δηλώσεις δηλαδή του κ. Βαγγέλη Αποστόλου. Πρώτα –πρώτα σε ερώτηση για τα θέματα του αγωγού ΤΑΡ έσπευσε να πει ότι όσο ήταν στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων δεν ασχολήθηκε με την όδευσή του, γιατί δεν είχε το χρόνο. «Εμείς – είπε – θα υπερασπιστούμε την αγροτική δραστηριότητα για να υπάρχουν λόγω του ΤΑΡ όσο το δυνατόν λιγότερες επιπτώσεις».

Για τα γενικότερα πολιτικά του σχόλια, το ρεζουμέ των δηλώσεών του έχει ως εξής: «Οι εκλογές γίνονται για δύο λόγους. Πρώτον γιατί δεν είχαμε τη δεδηλωμένη στη βουλή, δεύτερον γιατί ανέκυψε συμφωνία με τους δανειστές την οποία δεν είχαμε υποσχεθεί παραμονές των εκλογών του Ιανουαρίου. Ζητάμε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, γιατί δεν υλοποιήσαμε τα όσα τον Ιανουάριο του 2015 υποσχεθήκαμε. Εξαντλήσαμε ωστόσο κάθε δυνατότητα που είχαμε. Κάναμε σκληρή διαπραγμάτευση με το πιστόλι στο κρόταφο. Τώρα λέμε στον ελληνικό λαό ότι εμείς μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα τη συμφωνία προς το συμφέρον του.

Στη διαπραγμάτευση αν δεν συμφωνούσαμε είχαμε μόνο μία εναλλακτική επιλογή, την χρεοκοπία. Δίνουμε την προεκλογική μάχη έχοντας δίπλα μας τον ελληνικό λαό. Θέλουμε να μας δώσει μία ακόμη ευκαιρία. Μερικά πράγματα είναι αλήθεια τα υπερεκτιμήσαμε. Όπως για παράδειγμα την πίεση που θα αισθάνονταν οι εταίροι μας σε περίπτωση υλοποίησης του σεναρίου της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ».

Μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου ακολούθησε συνάντηση του κ. Αποστόλου με εκπροσώπους τοπικών φορέων. Είδαμε για παράδειγμα όσο η συνέντευξη τύπου εξελίσσονταν τους κτηνοτρόφους με επικεφαλής τον πρόεδρό τους κ. Δημόπουλο, αλλά και τον εκπρόσωπο του τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Θόδωρο Παπαδόπουλο. Στη συνέντευξη τύπου ήταν αρκετά στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, όπως για παράδειγμα ο βουλευτής Τάκης Εμμανουηλίδης. Σε ερώτηση για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου ουδείς απάντησε συγκεκριμένα, καθώς όπως είπαν περιμένουν την απόφαση από την Αθήνα το αργότερο το ερχόμενο Σάββατο.

Διαβάστε επίσης