• 21 Μαΐου 2024,

Προβλήματα από το Νοτιά: Πλωτές εξέδρες – Περιγιάλι

 Προβλήματα από το Νοτιά: Πλωτές εξέδρες – Περιγιάλι

Κατά της διάρκεια της χθεσινής ημέρας – πρώτη εργάσιμη μετά την κακοκαιρία του σαββατοκύριακου – φανερώθηκαν κι άλλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μες στην πόλη της Καβάλας, κοντά ή μέσα στη θάλασσα, τα οποία οφείλονται στο νοτιά του περασμένου Σαββάτου.

Πρώτα – πρώτα στην Ακτή του Περιγιαλίου. Η συγκεκριμένη ακτή αντιμετωπίζει έτσι κι αλλιώς πρόβλημα διάβρωσης, είναι στα σχέδια του Δήμου Καβάλας να προγραμματιστούν έργα παρόμοια με αυτά της Ακτής Ραψάνη, για να προστατεύσουν το Περιγιάλι.

Ο Νοτιάς ξήλωσε τσιμεντένια σκάλα, που οδηγούσε στην Ακτή και η οποία βρίσκονταν ανάμεσα στα καταστήματα «Κυριάκος» και «Μιχάλης» απέναντι από την κεντρική είσοδο του στρατοπέδου «Ασημακόπουλου».

Η θάλασσα ξήλωσε το τσιμέντο, τα σκαλοπάτια βρέθηκαν στην Ακτή και το νερό έμπαινε κάτω από το τσιμέντο «τρώγοντας» την αμμουδιά και το έδαφος. Πλέον η περιοχή παρουσιάζει αυξημένους κινδύνους και σίγουρα πρέπει να εξεταστεί από αρμοδίους.

Το δεύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε στις πλωτές εξέδρες στο κεντρικό λιμάνι. Μία από αυτές φάνηκε να χάνει τη σταθερότητά της, ήταν ολοφάνερο ότι πήρε κλίση. Χθες η ανάδοχος εταιρία έσπευσε στο σημείο, ειδοποιήθηκε από τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας, δύτης βούτηξε μες στη θάλασσα για να διαπιστώσει που οφείλονταν το πρόβλημα και να το λύσει.

Εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρία έλεγαν χθες – όταν οι εργασίες ξεκινούσαν με τη βοήθεια και πλωτού γερανού – ότι δεν γνώριζαν τι ακριβώς είχε συμβεί, αλλά όποιο κι αν ήταν το πρόβλημα επρόκειτο να το διορθώσουν πολύ γρήγορα.

Όπως και τελικά έγινε στην διάρκεια της ημέρας.

 

Διαβάστε επίσης