Προετοιμάζονται τα κρεοπωλεία με περσινές τιμές

 Προετοιμάζονται τα κρεοπωλεία με περσινές τιμές

Προετοιμάζονται τα κρεοπωλεία του Νομού Καβάλας ενόψει της κίνησης που θα υπάρξει στα καταστήματα λόγω των χριστουγέννων της πρωτοχρονιάς. Είναι τέτοια η φύση της γιορτής που οι κρεοπώλες προμηθεύονται όλων των ειδών τα κρέατα με προτεραιότητα βέβαια στις γαλοπούλες.

Όπως είπε στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος των κρεοπωλών Νομού Καβάλας Βασίλης Κεχαγιάς, φέτος οι γαλοπούλες ελευθέρας βοσκής είναι λιγότερες, καθώς είναι λιγότερα τα πουλιά από τους παραγωγούς. Οι λόγοι είναι οικονομικοί.

Αντίθετα θα κυκλοφορήσουν σε καλύτερες τιμές γαλοπούλες από πτηνοτροφία και φυσικά εισαγόμενες γαλοπούλες που θα βρίσκει κανείς στα σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με το Β. Κεχαγιά οι καταναλωτές έχουν πάλι χρέος να στηρίξουν τα κρεοπωλεία του Νομού Καβάλας με τα οποία παραδοσιακά συνεργάζονται. Από σήμερα όπως ο πρόεδρος των κρεοπωλών όλα τα καταστήματα του κλάδου θα είναι έτοιμα να εξυπηρετήσουν την κίνηση με κρέατα όχι μόνο την γαλοπούλα, αλλά και χοιρινά, μοσχάρια, κατσίκια κ.λ.π.

Σε ερώτηση για τις τιμές, απάντησε ότι «οι τιμές διαμορφώνονται όπως ακριβώς πέρσι. Η αύξηση του ΦΠΑ αλλά και οι ακριβότερες τιμές αγοράς του προϊόντος από τους παραγωγούς και τους εμπόρους, δεν περνάνε με πρωτοβουλία των κρεοπωλών στους καταναλωτές.

Τα κρεοπωλεία του Νομού Καβάλας ακολουθούν το ωράριο του κατά τόπους εμπορικού συλλόγου, κυρίως όμως λειτουργούν όλη την ημέρα, αυτές τις τελευταίες ημέρες πριν τα χριστούγεννα.

 

 

Διαβάστε επίσης