• 25 Απριλίου 2024,

«Περιμένουμε την κίνηση»

 «Περιμένουμε την κίνηση»

O πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Χρήστος Ηλιάδης μίλησε χθες στην εφημερίδα μας για τις πρώτες μέρες του εορταστικού ωραρίου. ‘Όπως αναγνώρισε η κίνηση δεν έχει αρχίσει ακόμη. Αναμένεται προς το τέλος της εβδομάδας, αφού τα τελευταία χρόνια η κίνηση από πλευράς καταναλωτών υπάρχει μόνο τις τελευταίες ημέρες πριν από τα χριστούγεννα, την πρωτοχρονιά και το Πάσχα.

Σύμφωνα με το Χρήστο Ηλιάδη το ωράριο που ισχύει στην αγορά καλύπτει τις ανάγκες των εμπόρων, των καταναλωτών, ακόμη και των τουριστών που αναμένονται στην Καβάλα κυρίως παραμονές πρωτοχρονιάς.

«Είναι μία δύσκολη περίοδος για όλους μας» σημειώνει ο Χρήστος Ηλιάδης, ο οποίος υπενθυμίζει ότι «οι έμποροι περιμένουν την κίνηση που συνήθως εκδηλώνεται τις τελευταίες ημέρες πριν από τα χριστούγεννα».

 

Εντελώς απαισιόδοξος είναι ο Κώστας Μακέδος, που διετέλεσε μέλος των διοικήσεων του Εμπορικού Συλλόγου. Σήμερα εκφράζει την παράταξη ΠΑΣΕΒΕ. Για τις γιορτές φέτος, όχι μόνο στην Καβάλα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, ο Κ. Μακέδος είπε τα εξής:

 

«Πιστεύω πως η φετινή εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, είναι από πιο δύσκολες, αλλά δεν είναι πρωτοφανές αυτό το πράγμα. Ξέρουμε ότι εδώ και χρόνια υπάρχει αυτή η μεγάλη παγκόσμια οικονομική κρίση – καπιταλιστική κρίση θα έλεγα – η οποία μαστίζει και τους μικροεπαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και προσπαθούνε τώρα – εντάξει – οι εμπορικοί σύλλογοι, επιμελητήρια κι αυτά… αλλά ανοίγοντας τις Κυριακές ή κάνοντας διάφορα χάπενιγκ κ.λ.π. σε δρόμους δε μπορεί χτυπηθεί έτσι η κρίση. Η κρίση χτυπιέται μόνο με σωστά και σοβαρά μέτρα. Εμείς καλούμε τους επαγγελματοβιοτέχνες να μη σκεφτούν το κεφάλαιο, να αντιδράσουν, ν΄ αντισταθούνε, μαζί με τους εργάτες, μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, να παλέψουνε για καλύτερες μέρες, να παλέψουν για την ανατροπή αυτού του συστήματος, να μηδενισθεί το χρέος και να βρει ο κόσμος στο δρόμο για ν΄ αντιδράσει έτσι όπως ξέρει κι όπως πρέπει».

 

 

Διαβάστε επίσης