• 19 Μαΐου 2024,

Προς συμφωνία ΒΦΛ με ΔΕΠΑ;

 Προς συμφωνία ΒΦΛ με ΔΕΠΑ;

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο εργοστάσιο των Λιπασμάτων η πρώτη συνάντηση για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας ανάμεσα στον εκπρόσωπο της εταιρίας Διονύση Μπεχράκη και το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου. Θ΄ ακολουθήσει δεύτερη συνάντηση που δεν έχει οριστεί πότε θα γίνει. Πάντως δεν θ΄ αργήσει.

Η είδηση είναι αυτή που μετέφερε στο σωματείο ο κ. Μπεχράκης. Όπως είπε η εταιρία είναι σε διαπραγμάτευση με τη ΔΕΠΑ. Προέβλεψε θετική έκβαση της διαπραγμάτευσης και υπογραφή σύμβασης με τη ΔΕΠΑ εντός των ημερών.

Αυτό σημαίνει ότι η ΒΦΛ τα βρίσκει με τη ΔΕΠΑ παρά τις αντίθετες πληροφορίες κι ενέργειες από πλευράς της ΔΕΠΑ το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Η νέα συμφωνία της ΒΦΛ με τη ΔΕΠΑ θα σημαίνει ταυτόχρονα ότι η ΔΕΠΑ αποδέχεται το νέο καθεστώς στο εργοστάσιο, δηλαδή τις παράλληλες εταιρίες που ίδρυσε ο κ. Λαυρεντιάδης και οι οποίες συνυπάρχουν με τη ΒΦΛ στο εργοστάσιο παραγωγής λιπασμάτων.

Στη συνάντηση της Τρίτης εκτός από τον Δ. Μπεχράκη παραβρέθηκε προερχόμενος από την Αθήνα δικηγόρος της εταιρίας. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα κι όπως υποσχέθηκε ο κ. Μπεχράκης εντός των ημερών θα έρθει στο εργοστάσιο άλλη αντιπροσωπεία της διοίκησης, για συζήτηση και συμφωνία σχετικά με το ασφαλιστικό συμβόλαιο, θέμα που αφορά και τους συνταξιούχους και τους εν ενεργεία εργαζόμενους.

Όσοι δουλεύουν στη ΒΦΛ πληρώθηκαν αυτή τη φορά με μικρή καθυστέρηση, η οποία όπως εξήγησε ο Δ. Μπεχράκης οφειλότανε σε γραφειοκρατικά προβλήματα.

 

Διαβάστε επίσης