• 16 Απριλίου 2024,

Προς το παρόν η συζήτηση δεν οδηγεί πουθενά

 Προς το παρόν η συζήτηση δεν οδηγεί πουθενά

Νέα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο με θέμα τις εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία, την περίοδο των εορτών. Στη σύσκεψη δεν παραβρέθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Γρανάς και Παπακοσμάς. Δεσμεύτηκε ο αντιδήμαρχος Χριστόδουλος Μιχαλάκης να μεταφέρει σε αυτούς τα νεότερα, να συζητήσει με αυτούς τη συμμετοχή της περιφερειακής αυτοδιοίκησης στις εκδηλώσεις.

Παρόντες ήταν αντίθετα ο Θόδωρος Μακαρίτης, εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου, ο Παναγιώτης Αρσονιάδης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών, ο πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ, Στέλιος Σχοινάκης, η Άλκηστις Βλάχου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ, η αντιδήμαρχος Θεοδώρα Βαβαλέσκου.

Ο Χριστόδουλος Μιχαλάκης είπε ότι συνεχίζεται η συζήτηση για την προετοιμασία και την καλή οργάνωση των εκδηλώσεων.

Ο Π. Αρσονιάδης ξεκαθάρισε ότι η Ομοσπονδία δε μπορεί να λειτουργήσει κάποια από τα σπιτάκια, στη Χριστουγεννιάτικη αγορά, λόγω υποχρεώσεων των επαγγελματιών και του ότι για να λειτουργήσουν τα σπιτάκια και να προσφέρουν προϊόντα πρέπει να δημιουργηθεί η απαραίτητη τεχνική υποδομή που σήμερα δεν υπάρχει.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αντιπρότεινε στην πλατεία να δημιουργηθεί παιχνιδούπολη με χρήματα που είναι υποχρεωμένοι – όπως είπε – να βάλει η περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Ζήτησε στις εκδηλώσεις αυτές να εμπλακεί κάθε σχολείο, ειδικότερα να γεμίσει η πλατεία με παιδιά.

«Εμείς δε θέλουμε να έρθουμε σε κόντρα με την αγορά» είπε ο Χρ. Μιχαλάκης, ο οποίος εξήγησε ότι πρόθεση του Δήμου Καβάλας είναι να βρει και να υλοποιήσει γεγονότα πολιτιστικά με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος.

Στις εκδηλώσεις θα εμπλακούν οι πολιτιστικοί σύλλογοι, το δημοτικό ωδείο αλλά και τα ιδιωτικά ωδεία της Καβάλας, όπως επίσης και μουσικά σχήματα.

Ο Θ. Μακαρίτης άσκησε κριτική στη στάση που κρατά για το θέμα και στις προτάσεις που καταθέτει για τις εκδηλώσεις η ομοσπονδία επαγγελματιών. «Μάλλον δεν κατάλαβαν τι κάνουμε», είπε ο Θ. Μακαρίτης, που επανέλαβε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος θα λειτουργήσει ένα περίπτερο, από αυτά της πλατείας, για να μοιράσει ενημερωτικά έντυπα προς τους καταναλωτές.

Η συζήτηση επί του παρόντος δεν οδηγείται πουθενά, γιατί ο Δήμος Καβάλας θέλει να νοικιάσει σε ιδιώτες κάποια από τα περίπτερα, αφού εκτός των άλλων αυτή η εξέλιξη σημαίνει έσοδα ίσως και 500 ευρώ ανά περίπτερο.

Η ομοσπονδία δε συμφωνεί ν΄ αναλάβει ούτε καν ένα περίπτερο. Ο εμπορικός σύλλογος προτίθεται ν΄ αναλάβει ένα περίπτερο ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς ιδιώτες να μη λειτουργήσουν τα υπόλοιπα περίπτερα.

Ένα πραγματικό μπέρδεμα αφού η αγορά είτε δια του εμπορικού συλλόγου, είτε δια της ομοσπονδίας δε μπορεί να καλύψει όλα τα περίπτερα της χριστουγεννιάττικης αγοράς, με αποτέλεσμα ο δήμος Καβάλας να είναι περίπου αναγκασμένος ν΄ απευθυνθεί σε ιδιώτες. Εφόσον όμως ο δήμος Καβάλας απευθυνθεί σε ιδιώτες τότε γίνεται αυτό που δε θέλει ούτε η ομοσπονδία, ούτε ο εμπορικός σύλλογος, με αποτέλεσμα να έχουμε πάλι διαφωνίες.

Εξελίξεις και οριστικές αποφάσεις αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα.

 

 

Διαβάστε επίσης