• 17 Μαΐου 2024,

Προσπαθεί η διοίκηση του Επιμελητηρίου να αποφύγει τον εμπορικό χαρακτήρα της KAVALA EXPO

 Προσπαθεί η διοίκηση του Επιμελητηρίου να αποφύγει τον εμπορικό χαρακτήρα της KAVALA EXPO

Δυστοκία των εκθετών παρατηρεί η διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας ως προς τη λήψη απόφασης για τη συμμετοχή τους στη φετινή έκθεση KAVALA EXPO. Κάποιοι επαγγελματίες φέτος ζητούν να μισθώσουν περίπτερα με μικρότερο εμβαδόν άρα και πιο φθηνά. Αυτό ωστόσο σημαίνει ότι θα προκύψει κενό στο σύνολο των τετραγωνικών μέτρων προς μίσθωση.

Οι συγκεκριμένες δυσκολίες αναγκάζουν τη διοίκηση του Επιμελητηρίου να εξετάσει την ενδεχόμενη συμμετοχή και εμπορικών επιχειρήσεων στο θεσμό του 2015. Παραδοσιακά, η έκθεση αποτελούνταν από παραγωγικές, βιοτεχνικές, βιομηχανικές επιχειρήσεις που δεν πραγματοποιούσαν πωλήσεις στη διάρκεια λειτουργίας της εκθέσεως. Φαίνεται όμως ότι η παρατεταμένη ύφεση θα οδηγήσει στη διεύρυνση της γκάμας των συμμετεχόντων επαγγελματιών. Όπως μας ενημέρωσε ο αντιπρόεδρος Μάρκος Δέμπας, τουλάχιστον δέκα εμπορικές επιχειρήσεις έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους να μισθώσουν περίπτερο και να έχουν το δικαίωμα πώλησης προϊόντων.

Ανάλογο δίλημμα η διοίκηση του Επιμελητηρίου αντιμετωπίζει κάθε χρόνο τέτοια εποχή και βεβαίως πηγάζει από την οικονομική κρίση. Η έλλειψη ενδιαφέροντος εκ μέρους ορισμένων παραγωγικών επιχειρήσεων και η πίεση κάποιων εμπόρων για τη συμμετοχή τους οδηγεί τη διοίκηση του Επιμελητηρίου να συζητά την πώληση προϊόντων εντός των περιπτέρων. Πάμπολλες φορές στις συνεδριάσεως του διοικητικού συμβουλίου, τα στελέχη του Επιμελητηρίου είχαν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους για τη διαφοροποίηση του αρχικού χαρακτήρα τον οποίον παραδοσιακά διατηρούσε η έκθεση. Κανείς δεν επιθυμεί να δει την παραγωγική έκθεση να μετατρέπεται σε «παζάρι». Έστω κι αν οι πωλήσεις θα γίνονται μέσω ταμειακής μηχανής ή θεωρημένου μπλοκ αποδείξεων.

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου πάντως σκοπεύει να εξαντλήσει κάθε χρονικό περιθώριο αναμένοντας και προσδοκώντας ότι τα περίπτερα θα καλυφθούν από παραγωγικές επιχειρήσεις. Αν αυτό δε σταθεί εφικτό και τελικά δοθεί άδεια συμμετοχής και σε εμπορικές επιχειρήσεις, τότε οι συγκεκριμένες θα στεγαστούν σε χώρο διαφορετικό από εκείνο των παραγωγικών.

Διαβάστε επίσης