ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Μία ακόμη φορά χθες το απόγευμα επιβατικό πλοίο προερχόμενο από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου κατέπλευσε γεμάτο κόσμο στο λιμάνι της Καβάλας μεταφέροντας και παράτυπους μετανάστες από την Συρία. Υπολογίζεται ότι χθες ήρθαν στην Καβάλα με το πλοίο «Νήσος Ρόδος» 400 με 500 μετανάστες. Εξυπηρετήθηκαν με 4 έκτακτα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ για Θεσσαλονίκη και 1 για την Αθήνα. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν νέα κέντρα υποδοχής μεταναστών προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση στα νησιά.

Έληξε χθες το μεσημέρι η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς για δωρεάν φύλαξη βρεφών και νηπίων μέσω του ΕΣΠΑ. Ο αριθμός των αιτήσεων μετά την γενική κινητοποίηση της Δευτέρα κρίνεται ικανοποιητικός. Δεν υπήρξε εξέλιξη χθες στο θέμα της λειτουργίας του ιδρύματος της Αγίας Μαρίνας. Νέες εργασίες έγιναν χθες στις πρώτες πλωτές εξέδρες στο κεντρικό λιμάνι. Τοποθετήθηκαν βραχίονες για την καλύτερη ασφάλεια τους. Συνεχίζονται οι συζητήσεις στον ΟΛΚ και το Λιμεναρχείο προκειμένου στο λιμάνι να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες συναυλίες με την τραγουδίστρια Πάολα. Το Υπουργείο Πολιτισμού συγκρότησε επιτροπή για την συντήρηση και διάσωση παραδοσιακής κατοικίας που βρίσκεται στην οδό Μίνωος. Τέλος Σεπτέμβρη ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Καβάλας πραγματοποιεί εκδήλωση για τα παλιά εγκαταλειμμένα και επικίνδυνα σπίτια της πόλης. Μετά από παρέμβαση που έγινε χθες στο δημαρχείο προστέθηκαν 8 επιπλέον θέσεις δημοτικών συμβούλων στην αίθουσα συνεδριάσεων. Αρχές Σεπτέμβρη η επόμενη συνεδρίαση. Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας μετέχει σε συγκέντρωση την Κυριακή στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα τους ο Ηλίας Ιωαννίδης και η Αλεξάνδρα Τσανάκα, κατέθεσαν ερώτηση αντίθετη με την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων. Και στις Σέρρες συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον αγωγό ΤΑΡ. Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο σημειώθηκε μεγάλη αύξηση στην κίνηση επιβατών και αυτοκινήτων από το λιμάνι της Καβάλας στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Συνεδριάζει το μεσημέρι το δημοτικό συμβούλιο Θάσου. Παρουσιάζεται το μεσημέρι στην Καλαμίτσα ο ειδικός μηχανισμός που διευκολύνει τα ΑμΕΑ να κάνουν το μπάνιο τους στη θάλασσα. Το απόγευμα συνέντευξη τύπου για το Φεστιβάλ Παπαϊωάννου. Ο Δημήτρης Παπαχριστόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος του συλλόγου Καβαλιωτών Θεσσαλονίκης.

 

Σήμερα το βράδυ στο Φρούριο εκδήλωση του Συλλόγου Μικρασιατών με τίτλο «Προσφυγιά», ενταγμένη στο Φεστιβάλ Φιλίππων. Αρχές Σεπτέμβρη συναντώνται στην Καβάλα τα ΔΗΠΕΘΕ της Βόρειας Ελλάδας προκειμένου να έχουν στενή συνεργασία. Αρχίζει το Σάββατο στη Θάσο η 1η κατασκήνωση ερασιτεχνών ηθοποιών. Διδάσκει και ο Θοδωρής Αμπαζής.

 

Ο ΑΟΚ ανακοίνωσε χθες την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Παληγεώργου. Φιλικό το απόγευμα στον Εύοσμο με τον Αγροτικό Αστέρα. Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα κλήρωση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Το απόγευμα το Βυζάντιο παίζει φιλικό με τον Πανσερραϊκό. Ιστοσελίδες των Αθηνών παρουσιάζουν την Ένωση να έχει συμφωνήσει με τους αμερικανούς καλαθοσφαιριστές Ρομπ Τζόουνς- Μόρις Κέμπ.

Διαβάστε επίσης