Προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι !

 Προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι !

Για άλλη φορά ο Σαμαράς υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια στον ελληνικό λαό.

Μετά την ΄δήλωση του πριν απο μερικούς μήνες για την περιβόητη στροφή πάνω στην οποία βρισκόταν η ελληνική οικονομία χθές ξανα χτύπησε λέγοντας οτι μέσα στους επόμενους μήνες και σίγουρα μέσα στο 2013 θα δούμε την πραγματική διαφορά στην ελληνική οικονομία και οτι μέχρι το τέλος του ίδιου χρόνου το ελληνικό κράτος θα έχει πληρώσει όλα αυτά που χρωστάσει δίνοντας μια πραγματική ανάσα στους έλληνες πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Βέβαια δεν είναι καθόλου τυχαίο οτι αυτές οι δηλώσεις έρχονται μετά την ήττα κατά κράτος , για άλλη μια φορά, απο το επιτελείο της τρόϊκας η οποία μπόρεσε και πέρασε την δική της γραμμή στην οικονομική πολιτική της Ελλάδας για το 2013.

Για παράδειγμα το χαράτσι στο τέλος ακινήτων είναι μια βαριά ήττα για την ελληνική πλευρά όταν όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει να εισπράττεται μέσα απο τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Είναι μια ήττα κατά κράτος ο μικρός αριθμός δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα πρός το δημόσιο που φαίνεται οτι τελικά θα αποφασισθεί αφού και σε αυτό το θέμα η τρόϊκα είναι αμετακίνητη.

Καταλαβαίνετε οτι μετά απο όλες αυτές τις υποχωρήσεις ο Σαμαράς έπρεπε με κάποιο τρόπο να χρυσώσει το χάπι και έτσι το έριξε πάλι στο ντοπάρισμα της ελληνικής ψυχολογίας με δηλώσεις που ακούγονται πάρα πολύ ευχάριστες αλλα δεν γνωρίζουμε πόσο πολύ απέχουν απο την πραγματικότητα.

Ο Σαμαράς΄στην ίδια συνέντευξη κάνει λόγο για εργαλεία ρευστότητας που θα χρησιμοποιηθούν μέσα στο 2013 και θα λύσουν τον πρόβλημα. Τι να θέλει να πεί άραγε ο ποιητής ;

Θα ήθελα πολύ να γνωρίσω αυτά τα εργαλεία ρευστότητα για τα οποία κάνει λόγο ο πρωθυπουργός που δηλώνει οτι η ανακεφαλοποίηση των τραπεζών θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το ΠΑΣΧΑ. Αυτό που θέλουμε να μάθουμε είναι τι λέει ο πρωθυπουργός σε όλους αυτούς που λένε οτι είμαστε μια ανάσα απο την κοινωνική έκρηξη και οτι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν θα αλλάξει ούτε μετά απο 20 χρόνια.

Μακάρι να κάνουν αυτοί λάθος και οχι ο Σαμαράς κατα τον οποίο η Ελλάδα είναι ακόμα στην στροφή για την ανάκαμψη.

Μόνο που αυτή η στροφή αποδυκνείεται ατελείωτη.

Σφυρίζουν

τα τρένα για τον Παπαγεωργόπουλο

Ο Παπαγεωργόπουλος ο πρώην Δήμαρχος Θεσ/νίκης μέσα απο την φυλακή των Διαβατών γράφει γράμματα για τα τρένα που περνάνε έξω απο την φυλακή και σφυρίζουν και σφυρίζει και αυτός γιατί τα τραίνα του στέλνουν ένα μήνυμα παρηγοριάς. Καταλαβαίνετε οτι ο πρώην Δήμαρχος περνάει δύσκολα και αν έχει αρχίσει πάνω στον μήνα που είναι μέσα να μιλάει με τα τραίνα καταλαβαίνετε τι θα γίνει πάνω στον χρόνο.

Εδώ που τα λέμε δεν είναι καθόλου εύκολο απο την βίλλα στο Πανόραμα να βρεθείς στο κελί των φυλακών με τα ψηλά τα παραθύρια. Οποιοσδήποτε και να ήτανε στην θέση του θα τζάτζευε.

Νομίζω οτι οι άνθρωποι αυτοί που είχανε μάθει σε μια άλλη ζωή , ήτανε μέσα στην χλιδή και βρέθηκαν ξαφνικά στην φυλακή γιατί η εποχή της ατιμωρησίας πέρασε θα έχουν πρόβλημα σοβαρό και θα πρέπει να κάνουν μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να μην χάσουν τα λογικά τους.

Θα πρέπει να κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να μην το ρίξουν στα αλληλοσφυρίγματα με τα τρένα που περνάνε έξω απο τις φυλακές.

Φοβερή κακοκαιρία !

Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει τον καιρό σε όλη την Ευρώπη που είναι χειμερινός και αγριεμένος και εμείς εδώ στην ευλογημένη Ελλάδα την περνάνε για άλλη μια ΄φορά στο ντούκου.

Στην Ουγγαρία έπεσε χιόνι τόσο πολύ που δεν κυκλοφορεί ούτε πουλί πετάμενο.

Στην Ρουμανία είναι όλοι εγκλωβισμένοι γιατί κανείς δεν μπορεί να κουνηθεί απο εκεί όπου βρίσκεται ενώ σε άλλες χώρες της Βόρειας Ευρώπης υπάρχουν μεγάλες πλημμύρες.

Για αυτό σας λέω μην μιλάτε και σφυρίζετε αδιάφορα.

Αυτό το κύμα κακοκαιρίας είναι μάλλον τον τελευταίο και απο σήμερα Τρίτη μπαίνουμε σε άλλη φάση.

Είμαστε πιο αισιόδοξοι αφού ο πρωθυπουργός μας είπε οτι θα δούμε τους επόμενους την πραγματική διαφορά στην οικονομία και περιμένουμε την πρώτη μέρα της άνοιξης.

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης