Προχωράνε με δυσκολία οι διαπραγματεύσεις

 Προχωράνε με δυσκολία οι διαπραγματεύσεις

Το γεγονός οτι ο Χαρδούβελης επαναφέρει στην προσκήνιο τo διακύβευμα παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη σημαίνει οτι κάτι δεν πάει καλά με τις διαπραγματεύσεις οι οποίες όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος θα είναι πολύπλοκες και δύσκολες.

Για πρώτη φορά ο Μπένι άφησε τις αισιόδοξες προβλέψεις και μας έστειλε το μήνυμα της κρισιμότητας και της μεγάλης δυσκολίας των διαπραγματεύσεων που θα οδηγήσουν στην τελευταία αξιολόγηση αλλα και στην επόμενη μέρα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξερχόμενος απο το μέγαρο Μαξίμου μετά το αντάμωμα που είχε με τον Σαμαρά δεν μας είπε κουβέντα για το τελεσίγραφο της Κομισιόν άλλα άφησε να εννοηθεί οτι τα πράγματα είναι δύσκολα και η κατάσταση  ρευστή.

Αυτό σημαίνει ζόρι και σφίξιμο μέχρι νεωτέρας.

Ο Σαμαράς φαντάζομαι οτι θα επιδιώξει να υπάρξει παρέμβαση της Μέρκελ προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και να κάνει πίσω η τρόϊκα για να μπορέσουμε να βρούμε μια συμβιβαστική λύση και να πάμε παρακάτω γιατί εμάς αυτό το παρακάτω είναι που μας καίει.

Οι δανειστές μπορεί να είναι “στραβωμένοι” με τις 100 δόσεις που αποφάσισε μονομερώς η κυβέρνηση αλλα θα πρέπει να το ξεπεράσει και να το συνηθίσει αφού λέμε οτι η Ελλάδα πλέον εξέρχεται της δύσκολης και πέτρινης περιόδου.

Το άλλο που θα πρέπει να δούμε είναι το χρέος μας που ξαφνικά είναι και βιώσιμο και ΄διαχειρίσιμο και σύμφωνα με τους εταίρους δεν υπάρχει λόγος μείωσης.

Αυτό είναι ένα θέμα και μάλιστα μεγάλο γιατί με τις δηλώσεις αυτές οι δανειστές αναιρούν τις υποσχέσεις του αφού μας λέγανε πρίν απο μερικούς μήνες οτι αν πετύχουμε τους στόχους θα μας θα ελαφρύνουν το ελληνικό χρέος.

Παπάρια λάχανα και πράσινες ελιές αφού σήμερα τα γυρνάνε και μας λένε  οτι δεν υπάρχει λόγος.

Μπορεί να μην υπάρχει λόγος για αυτούς αλλα υπάρχει σίγουρα για την ελληνική πλευρά που ζητά τις καλύτερες προυποθέσεις για να επιστρέψει απο το σκοτάδι στο φώς.

Πάντως οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για μια υπερπροσπάθεια έστω και στο παρά ένα προκειμένου να επιστρέψει στην Αθήνα το κλιμάκιο των δανειστών και να προλάβουμε να κλείσουμε όλα τα ανοιχτά θέματα πρίν απο το Eurogroup της 8ης του Δεκέβμρη.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ απο την Παρασκευή θα αρχίσει να μας επηρεάζει ένα νέο κύμα κακοκαιρίας που θα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την πτώση της θερμοκρασίας που θα γίνει χειμερινή αλλα και τις βροχές.

Απο το βράδυ της Παρασκευής ξεκινάνε οι βροχές που θα μας συνοδεύσουν μέχρι και την Δευτέρα.

Το νού σας γιατί απο αυτό το Σαββατοκύριακο χειμωνιάζει.

Η Εθνική πλέον χάνει και στα φιλικά και φοβάμαι μην την γίνουν οι ήττες συνήθεια.

Μπορεί ο Ρανιέρι να έφυγε αλλα οι κακές εμφανίσεις για την Εθνική μας είναι εδώ και συνεχίζουν να συνοδεύονται απο ήττες.

Τώρα όσο αφορά τον αντικαταστάτη του Ρανιέρι οι φωνές που θέλουν έλληνα προπονητή στο τιμόνι της Εθνικής ακούγονται όλο και πιο δυνατά.

Που ξέρετε μπορεί ένας έλληνας προπονητής να είναι η καλύτερη επιλογή στην φάση αυτή για την Εθνική μας.

Χαμός με το ημερολόγιο της PIRELLI για το 2015 που είναι ακατάλληλο για ανηλίκους.

Μοντέλα παγκοσμίου εμβέλεις ποζάρουν για το ημερολόγιο της PIRELLI σε στάσεις πολύ προκλητικές και φορώντας ελάχιστα ρούχα.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης