Προχωρά η αξιοποίηση του Γεωθερμικού πεδίου

 Προχωρά η αξιοποίηση του Γεωθερμικού πεδίου

Το έργο της αξιοποίησης και της εκμετάλλευσης του Γεωθερμικού πεδίο στο Ερατεινό προχωρά πολύ καλά, είπε χθες στην εφημερίδα μας ο Δημαρχος Νέστου κ. Σάββας Μιχαηλίδης. Προχθές πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός για την εκμετάλλευση του γεωθερμικου πεδίου στόχος δεκαετιών για το Νομό Καβάλας. Στο διαγωνισμό για τη διεκδίκηση ενός έργου που έχει προϋπολογισμό 10.600.000 ευρώ, εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, κατέθεσαν φάκελο τρεις εταιρίες ελληνικές προερχόμενες από άλλες περιοχές και όχι από το νομό Καβάλας. Εγινε η ανακήρυξη του μειοδότη αλλά η διαδικασία θα οριστικοποιηθεί μετά από έλεγχο της εγγυητικής επιστολής που κάθε μία προσφορά έχει. Ειδικότερα κάθε εγγυητική επιστολή είναι ύψος 170.000 ευρώ γι’ αυτό και η επιτροπή που ανέλαβε τον διαγωνισμό πρέπει να ελέγξει αν τα χρήματα υπάρχουν. Αμέσως μετά θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της διαδικασίας και θα ανακηρυχθεί επίσημα ο μειοδότης. Το έργο είναι φιλόδοξο και μεγάλο.

Προβλέπει την κατασκευή δικτύου, υποσταθμών και τριών γεωτρήσεων. Το αποτέλεσμα της επιτροπής που διενήργησε τη διαδικασία του διαγωνισμού θα πρέπει να εγκριθεί από την οικονομική επιτροπή του δήμου Νέστου μετά το κείμενο θα αποσταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο όπου πρέπει και εκεί να εγκριθεί. Στη συνέχεια θα υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις.

Είναι βέβαιο ότι το έργο θα ξεκινήσει στο τέλος του 2012 και αν και ο ανάδοχος έχει χρονικό περιθώριο 18 μήνες για να το ολοκληρώσει θεωρείται πιθανό να το ολοκληρώσει σε χρονικό διάστημα ενός έτους.

Όλες αυτές οι εξελίξεις δημιουργούν ικανοποίηση στη Χρυσούπολη ειδικότερα στο Δημαρχείο καθώς άπαντες καταλαβαίνουν ότι έρχεται η ώρα η ευρύτερη περιοχή του Νέστου να επωφεληθεί από το φημισμένο πια γεωθερμικό πεδίο του Ερατεινού.

 

Διαβάστε επίσης