• 1 Μαΐου 2024,

Πρόοδος των συζητήσεων στα λόγια …

 Πρόοδος των συζητήσεων στα λόγια …

Μέχρι και σήμερα οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές – εκβιαστές συνεχίζονται σε θεωρητικό επίπεδο χωρίς καμμία γραπτή έκθεση αφού όπως λένε κυρίως απο την μεριά των εκβιαστών έχει υπάρξει κάποια πρόοδο στις συζητήσεις αλλά ακόμα πρέπει να γίνουν πολλά προκειμένου να πιάσουν δουλειά οι γραμματείς των θεσμών.

Η Ελληνική πλευρά αντέχει γιατί δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς και οι εταίροι που έχουν πάρει χαμπάρι οτι αυτή η σκληρή στάση δεν θα αλλάξει  εύκολα προσπαθούν να βρούνε τον τρόπο να κάνουν πίσω και να βοηθήσουν ώστε να υπάρχει συμφωνία αφού όπως έχετε καταλάβει και εσείς σε κανένα δεν συμφέρει η Ελλάδα να τεθεί εκτός ευρωζώνης.

Αυτά που λένε οτι έχουν θωρακιστεί και δεν τους ενδιαφέρει είναι λόγια του αέρος (όπως το γνωστό σαλάμι αέρος) αφού σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πάρει φωτιά όλη η Ευρώπη και ο Ντάϊσεμπλουμ που το παίζει άνετος και ωραίος θα τρέχει να βγάλει την Λόλα απο το σαλούν που θα πάρει φωτιά.

Οχι μόνο ο Ντάϊσεμπλουμ αλλα και όλοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που είχανε καλομάθει με τις πρώτες απειλές για έξοδο της χώρας απο την Ευρωζώνη να τους γίνονται τα κέφια σήμερα δυσκολεύονται να συνηθίσουν στη νέα τάξη πραγμάτων και  στα νέα δεδομένα.

‘Εχουν μάθει μια ζωή να βαράνε τα όργανα και οι άλλοι να χορεύουν και αυτό φαίνεται οτι με την νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάζει και δεν μπορούν εύκολα να το χωνέψουν.

Απο την άλλη βέβαια και εμείς θα πρέπει να είμαστε πιο ευέλικτοι και έτοιμοι για αμοιβαίες υποχωρήσεις αφού μόνο έτσι θα βρεθεί λύση.

Άλλο δεν κάνω πίσω σε συγκεκριμένα θέματα και άλλο δεν κάνω πίσω πουθενά και δεν παίρνω και χαμπάρι.

Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει να καταλάβουν οι δανειστές και πιστωτές μας οτι θέλουν μια λύση εντός Ευρωζώνης και μια συμφωνία που θα πρστατεύει την αξιοπρέπεια του έλληνα φορολογούμενου πολίτη και θα δεσμεύει την Ευρώπη για την πορεία ανάκαμψης της χώρας απο εδώ και μετά.

Μέχρι σήμερα πληρώσαμε οτι πληρώααμε κάναμε οτι κάναμε, αν και θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει περισσότερα που δεν έγιναν όχι με δική μας ευθύνη αλλα απο εδώ και μετά ανάπτυξη και ανάκαμψη.

ΟΧΙ άλλο ΚΑΡΒΟΥΝΟ !

Ο χρόνος δεν τελειώνει μόνο για την ελληνική κυβέρνηση.

Ο χρόνος που είναι πάντα πολύτιμος τελειώνει και για την Ευρώπη που αν θέλει ένα καλύτερο αύριο για τα μέλη κράτη της να βοηθήσει την Ελλάδα να πάει παρακάτω και όχι να συνεχίσει να την τιμωρεί.

Καμμία άλλη χώρα δεν έχει υπογράψει τόσα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και δεν έχει πληρώσει τόσους φόρους.

Φτάνει πιά !

Είμασταν άμπαλοι και υπερβολικοί αλλα έχουμε πληρώσει και με το παραπάνω τις αμαρτίες του παρελθόντος.

Η συμφωνία θα έρθει αλλα θα έρθει την ημέρα που θα τελειώνει απο τα ταμεία του κράτους και το τελευταίο σέντς.

Οσο η κυβέρνηση θα έχει χρήμα για να πληρώνει μισθούς και συντάξεις το σήριαλ της διαπραγμάτευσης θα συνεχίζεται.

Μόλις τελειώσει το χρήμα και αρχίσουν οι προσευχές δια μαγείας θα υπάρξει και συμφωνία με αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Ο Σόϊμπλε που παραμένει ο πιο δύσκολος παίκτης και σε αυτό τον γύρο των διαπραγαμτεύσεων στέλνει μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση και της δίνει διορί μέχρι και τέλη Ιουνίου.

Λοιπόν λεβέντες  αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί τα πράγματα παραμένουν κρίσιμα και δύσκολα.

Το νού σας και τα μάτια σας 14 γιατί δεν υπάρχουν λάθη στην αγάπη , το είπε και η Αλέξια .

Τα λέμε και πάλι αύριο το πρωί.

Με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης