• 1 Μαΐου 2024,

Πρόοδος υπάρχει , συμφωνία δεν υπάρχει !

 Πρόοδος υπάρχει , συμφωνία δεν υπάρχει !

Πρόοδος υπάρχει αλλα δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία για την Ελλάδα που δίνει τα ρέστα της για μια ενδιάμεση συμφωνία μέσα στην εβδομάδα αυτή αφού τα ταμεία του κράτους μετά και την πληρωμή της τελευταίας σύνταξης έχει στεγνώσει για τα καλά.

Δεν υπάρχει δίφραγκο όύτε για ταξί.

Ο Τσίπρας λέει στο υπουργικό συμβούλιο οτι η συμφωνία θα είναι εντός των κόκκινων γραμμών και δηλώνει αισιόδοξος οτι θα είναι γεγονός εντός των επόμενων ημερών αφού δεν υπάρχει χρόνος για άλλο πόνο.

Ο Τσίπρας έχει την συνείδηση του ήσυχη οτι το πήγε μέχρι το τέλος και έκανε πίσω στο 91’ .

Αυτή είναι και η διαφορά με τους προηγούμενους.

Οι προηγούμενοι κάνανε πίσω μετά το πρώτο ημίχρονο στο 46’ και ο Τσίπρας κάνει πίσω στις καθυστερήσεις του κανονικού αγώνα στο 91’.

Κάτι είναι και αυτό.

Πάντως ο ελληνικός λαός εκτιμά την προσπάθεια για μια καλύτερη συμφωνία και για αυτό του δίνει ακόμα ένα σοβαρό προβάδισμα στις  δημοσκοπήσεις απέναντι στα υπόλοιπα κόμματα αν και υπάρχουν απώλειες του ποσοστού των εκλογών.
Βέβαια ο Τσίπρας θα πρέπει να τελειώνει με την συμφωνία για να δούμε και λίγο τα θέματα τα εσωτερικά που επίσης έχουν τα δικά τους προβλήματα.

Εκτός απο τους φόρους τις ρυθμίσεις και τις εισπράξεις θα πρέπει ο Τσίπρας να δεί και κάποια άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με την εσωτερική λειτουργία του κράτους και την αποτελεσματικότητα του απέναντι τους ταλαίπωρους έτσι και αλλιώς έλληνες πολίτες.

Υπάρχει μια αισιοδοξία οτι οι επόμενοι μήνες θα είναι καλύτεροι για την χώρα αυτή και τους πολίτες της και οτι θα μπορέσουμε να πάρουμε τις ανάσες που όλοι έχουμε ανάγκη.

Βέβαια στην φάση που είμαστε θα πρέπει η λύση που θα δοθεί απο την συμφωνία που έρχεται να είναι οριστική και οχι ενδιάμεση γιατί σε μερικούς μήνες πάλι τα ίδια θα έχουμε και τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε.

Οτι είναι να συμφωνήσουμε να το συμφωνήσουμε τώρα για να μπορέσουμε τους επόμενους μήνες να τρέξουμε χωρίς άλλες καθυστερήσεις και αναποδιές.

Η αβεβαιότητα της έκβασης της τελευταίας αυτής διαπραγμάτευσης΄έχει αντίκρυσμα και στην αγορά που έχει ένα φοβερό μούδιασμα απο την επομένη των εκλογών.

Μια ενδεχόμενη συμφωνία καταλαβαίνετε οτι θα διώξει την αβεβαιότητα θα επαναφέρει την ηρεμία στις αγορές και θα ενισχύσει κατα κάποιο τρόπο την ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας.

Οσο αφορά τον καιρό και αυτή την εβδομάδα θα είναι πολυ καλός και η θερμοκρασίας θα φτάσει μέχρι και τους 24 βαθμούς.

Η ΕΜΥ δίνει τις περισσότερες ημέρες αυτής της εβδομάδας ηλιοφάνεια και πολύ καλές θερμοκρασίες.

Λέτε έτσι που την πάει ο καιρός προς το τέλος αυτής της εβδομάδας να κάνουμε και καμμιά βουτιά στην θάλασσα ;

Ολα παίζουν.

Πάντως να ξέρετε οτι στο πρόγραμμα έτσι και αλλιώς έχουμε να βουτήξουμε το δεύτερο 15θημερο του Μάη.

Αν μας κάτσει και πιο γρήγορα δεν μας χαλάει καθόλου.

Χαμός την Παρασκευή 1η του Μάη απο Παληό και μετά.

Στην Ηρακλείτσα είχε τόσο κόσμο λές και ήταν 15Αύγουστος.

Και να έχετε υπόψη σας οτι ο χαμός δεν έγινε απο τους Βούλγαρους που κατέβηκαν λόγω της αργίας στην χώρα τους αλλα απο τους ντόπιους που αμολυθήκανε.

Οι Βούλγαροι που κατέβηκαν και ήτανε αρκετοί περάσανε οι περισσότεροι στην Θάσο που επίσης βούλιαξε.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

΄Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί και οι καιροί είναι δύσκολοι πονηροί και ύποπτοι.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης