• 21 Μαΐου 2024,

Καλός καιρός και τουρισμός στην αγορά

 Καλός καιρός και τουρισμός στην αγορά

Ο καλός καιρός και η τουριστική κίνηση στην πόλη της Καβάλας τις ημέρες πριν και μετά την Πρωτομαγιά βοήθησαν όπως φαίνεται την αγορά. Κίνηση υπήρξε και χθες Κυριακή, που τα περισσότερα καταστήματα ήταν ανοιχτά αλλά και το Σάββατο από το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Κυρίως το Σάββατο έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην αγορά Τούρκοι και Βούλγαροι τουρίστες, οι οποίοι από ότι φαίνεται δεν έφυγαν χθες, ή πριν αναχωρήσουν για να επιστρέψουν στον προορισμό πέρασαν μια βόλτα από τα καταστήματα.

Οι μικρομεσαίοι στη μεγάλη πλειοψηφία τους άνοιξαν τα μαγαζιά τους χθες το πρωί μετά τις 11 στους δύο βασικούς εμπορικούς δρόμους Ομονοίας και Βενιζέλου, όπως επίσης και στους πεζόδρομους. Σε άλλους εμπορικούς δρόμους τα καταστήματα που λειτούργησαν ήταν μισά – μισά με αυτά που παρέμεναν κλειστά. Κόσμος κυκλοφόρησε αρκετός στην αγορά. Πολλοί ήταν καταναλωτές κοιτώντας και τις βιτρίνες και αγοράζοντας ήδη από αυτές. Έχει ήδη ξεκινήσει το ενδιάμεσο δεκαήμερο εκπτώσεων με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης, απόφαση που η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει προλάβει να καταργήσει. Ισχύει η νομοθεσία της προηγούμενης κυβέρνησης για τις οκτώ Κυριακές, προαιρετικής λειτουργίας μια εκ των οποίων ήταν η χθεσινή.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση για την λειτουργία των καταστημάτων του χθες, κι έτσι κάθε μέλος του Εμπορικού Συλλόγου, κάθε επαγγελματίας καταστηματάρχης, σκέφτηκε το θέμα από το Σάββατο ή και τις προηγούμενες και πήρε μόνος του την απόφασή του.

Αρκετός κόσμος και στα σούπερ μάρκετ στις αλυσίδες καταστημάτων όπως συνηθίζουμε να λέμε. Στο θέμα αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο όπως κάθε φορά η διαφήμιση που προηγήθηκε στην τηλεόραση στα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια.

Διαβάστε επίσης