Πρόσκληση στους εμπόρους σε εξώδικο κατά του ΟΑΕΕ

 Πρόσκληση στους εμπόρους σε εξώδικο κατά του ΟΑΕΕ

Ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης συνάντηση τους δημοσιογράφους χθες το πρωί στα γραφεία του συλλόγου. Ζήτησε να μεταφέρουν την ανοικτή πρόσκληση του συλλόγου προς τους Εμπόρους, και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας και Εμπόρους, που δεν είναι μέλη του. Ο σύλλογος θα τους περιμένει δύο εβδομάδες, να δεχθούν να συμμετάσχουν στην αποστολή εξώδικης διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΕ, για το θέμα της απειλής εκ μέρους του ΟΑΕΕ, να πάρει χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς επαγγελματιών.

«Μέχρι τώρα συγκεντρώσαμε λίγες υπογραφές για το εξώδικο», είπε ο Β. Λεμονίδης. «Θα περιμένουμε συνέχισε δύο ακόμη εβδομάδες. Αυτή τη στιγμή – τόνισε – τα ένδικα μέσα είναι ο μόνος τρόπος αντίδρασης, σ΄ αυτό που επιχειρεί ο ΟΑΕΕ».

Συμπλήρωσε ότι «τα εξώδικα μπορούν να υπογραφούν ακόμη και από μη μέλη του εμπορικού συλλόγου, δεν θα είναι – είπε – ένα εξώδικο από τον εμπορικό σύλλογο, αλλά πολλά διαφορετικά, καθώς κάθε ένα θα προέρχεται και από διαφορετικό έμπορο – καταστηματάρχη»

«Επτά στους δέκα επαγγελματίες δεν μπορούν να πληρώσουν τον ΟΑΕΕ σήμερα» είπε ο Β. Λεμονίδης, που υπολογίζει ότι τελικά τα εξώδικα από την αγορά της Καβάλας θα είναι 50 ή και περισσότερα.

Το κείμενο του εξώδικου είναι έτοιμο. Κάθε μέλος που θα υπογράφει στον εμπορικό σύλλογο το εξώδικο, θα πληρώσει όπως αποφάσισε η γενική συνέλευση τον προηγούμενο μήνα, 40 ευρώ για δικαστικά έξοδα.

Ο κ. Λεμονίδης είπε ότι «ο εμπορικός σύλλογος εξετάζει το ενδεχόμενο μετά την εξώδικη διαμαρτυρία να καταθέσει κι αγωγή σε βάρος του ΟΑΕΕ».

Για περισσότερες πληροφορίες όλοι όσοι επιθυμούν να υπογράψουν ένα τέτοιο εξώδικο, δεν έχουν παρά να απευθυνθούν στη γραμματεία του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, ή στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου.

Διαβάστε επίσης