• 7 Μαΐου 2024,

Πρόστιμο σε εργολάβο

 Πρόστιμο σε εργολάβο

Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τα μέλη του, καλούνται να εγκρίνουν την εισήγηση της υπηρεσίας για την επιβολή ποινικής ρήτρας στην κοινοπραξία που ανέλαβε να εκτελέσει το έργο της ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου του κλειστού γυμναστηρίου της Καλαμίτσας, για τη δημιουργία παιδικών χαρών ΑμΕΑ.

Πρόκειται για την κοινοπραξία Πιαλόγλου – Χατζηκωνσταντίνου που εγκαταστάθηκε στο έργο μετά από έκπτωση που προσέφερε 47,53 ευρώ, τον Αύγουστου το 2012. Το τελευταίο εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα του έργου είχε ημερομηνία περαίωσης 21 Δεκεμβρίου 2014. Το έργο είχε αρχικό προϋπολογισμό 985.000 ευρώ. Σύμφωνα με την εισήγηση επίμαχο σημείο των εργασιών είναι η εκ νέου αποκατάσταση του γηπέδου μπάσκετ για άτομα με ειδικές ανάγκες. Οι ημέρες επιβολής της ποινικής ρήτρας όπως την εισηγείται η υπηρεσία αφορούν το διάστημα 1η Απριλίου του 2015 μέχρι 4ης Ιουνίου του 2015.

Ειδικότερα η υπηρεσία εισηγείται την επιβολή ποινικής ρήτρας στην κοινοπραξία για το ποσό των 4.692 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο γήπεδο μπάσκετ ΑμΕΑ κατασκευάστηκε κατ΄ αρχήν αλλά διαπιστώθηκαν προβλήματα. Έτσι πριν από 15 περίπου ημέρες έγινε νέα παρέμβαση στο συγκεκριμένο κομμάτι του έργου, σήμερα το γήπεδο μπάσκετ ΑμΕΑ έχει ολοκληρωθεί.

 

Διαβάστε επίσης