• 8 Μαΐου 2024,

Αλλαγές στο έργο του δρόμου στο νέο νοσοκομείο!

 Αλλαγές στο έργο του δρόμου στο νέο νοσοκομείο!

Με 46 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο. Πολλά από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούν διαγωνισμούς, προμήθειες, αλλά και εκτός έδρας μετακινήσεις της δημάρχου, των αντιδημάρχων και των συνεργατών της.

Από τα 46 θέματα της ημερήσιας διάταξης ξεχωρίζει η έγκριση της επικαιροποίησης κι εφαρμογής της μελέτης του έργου του δρόμου για το νέο νοσοκομείο και οι εργασίες που θα αναλάβουν οι νέοι δημοτικοί υπάλληλοι στην πραγματικότητα οι παλιοί σχολικοί φύλακες που επαναπροσλήφθηκαν. Το έργο του δρόμου για το νέο νοσοκομείο Καβάλας δοκιμάστηκε και μετά από παρατηρήσεις προς το Δήμο Καβάλας που διατυπώθηκαν επιβάλλεται να γίνουν διάφορες αλλαγές. Οι παρατηρήσεις έγιναν. Από τη λειτουργία του κόμβου μπροστά από το νέο νοσοκομείο από τους εκπροσώπους του 6ου γυμνασίου, του ΕΚΑΒ, της Παιδόπολης και του δασαρχείου. Και η αρμόδια υπηρεσία του δήμου Καβάλας διαπίστωσε προβλήματα. Έτσι στην περιοχή του σηματοδοτούμενου κόμβου με την εθνική οδό, λειτουργεί άτυπα χώρος στάθμευσης πάνω από το ακίνητο «Διόνυσος». Η υπηρεσία εκτιμά ότι δημιουργούνται κίνδυνοι από την αντικανονική είσοδο και έξοδο στο συγκεκριμένο χώρο. Προτείνει την κατασκευή νησίδας, κατ΄ επέκταση του πεζοδρομίου, ώστε οι επιθυμούντες να εισέλθουν στο συγκεκριμένο χώρο στάθμευσης να οδηγούνται αναγκαστικά στον κυκλικό κόμβο και να επιστρέφουν. Επιπλέον προτείνεται να τοποθετηθεί στηθαίο ασφαλείας από τη διάβαση μέχρι το υπάρχον στηθαίο.

Στο τμήμα του έργου κάτω από την οδό Αμυνταίου όπου η διατομή της οδού αλλάζει, υφίστανται τρεις δημόσιοι φορείς, το σχολείο, το δασαρχείο, το ΕΚΑΒ, με ανάγκες ασφαλούς κυκλοφοριακής σύνδεσης.

Το 6ο γυμνάσιο ζήτησε να δημιουργηθεί κεντρική νησίδα στο σημείο της διάβασης, για την ασφαλή διέλευση των μαθητών. Το δασαρχείο εξέφρασε την απαίτησή του για κόμβο εισόδου – εξόδου με τη δυνατότητα κίνησης προς πάσα κατεύθυνση. Ίδια αιτήματα κατέθεσαν και το ΕΚΑΒ και η Παιδόπολη.

Η υπηρεσία προτείνει:

-Κατασκευή κεντρικών νησίδων με φύτευση από την οδό Αμυνταίου έως και την είσοδο του ΕΚΑΒ και της Παιδόπολης για να γίνεται με ασφάλεια η διάβαση των πεζών.

-Στη διάβαση του σχολείου να διευρυνθεί η εσοχή για τη στάθμευση των λεωφορείων ώστε να μπορούν να σταματούν κι αυτοκίνητα, στην έξοδο δε ΕΚΑΒ και Παιδόπολης να δημιουργηθούν δύο νησίδες, κι ένας νέος κλάδος για την ασφαλέστερη είσοδο και έξοδο των οχημάτων.

 

Διαβάστε επίσης