• 14 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Πρόστιμο στο Ίδρυμα «Αγία Μαρίνα»

 Πρόστιμο στο Ίδρυμα «Αγία Μαρίνα»

Το ίδρυμα «Αγία Μαρίνα» αντιμετωπίζει καινούριο οικονομικό πρόβλημα, αφού μετά από έλεγχο που έγινε σε αυτό από την επιθεώρηση εργασίας επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ περίπου.

Το πρόβλημα έχει να κάνει με το ότι το ίδρυμα υποχρεώνεται αυτό το διάστημα να μην έχει μόνιμο προσωπικό. Λειτουργεί με τη βοήθεια εθελοντών. Η επιθεώρηση εργασίας δεν τους θεωρεί εθελοντές. Αυτό προκύπτει από τον έλεγχο, που έγινε και το πρόστιμο που επιβλήθηκε. Τους θεωρεί ανασφάλιστους εργαζόμενους.

Ο έλεγχος έγινε αρχές Μαρτίου.

Μία μέρα μετά, ενόψει και του προστίμου που αναμένονταν το ίδρυμα έστειλε επιστολή προς το υπουργείο εξηγώντας τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται, ουσιαστικά, εξηγώντας γιατί δεν προσλαμβάνει μόνιμο προσωπικό. Η επιστολή που υπογράφεται από τον Σταύρο Πεταλωτή αναφέρει τα ακόλουθα:

 

«Τον Ιούλιο του 2013 με απόφαση της γενικής συνέλευσης παραιτήθηκε σύσσωμο το τότε διοικητικό συμβούλιο, επειδή δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει των οικονομικών υποχρεώσεων και το ίδρυμα έκλεισε οριστικά. Το Σεπτέμβριο του 2013 5 ηλίθια κορόιδα με φιλότιμο, ευαισθησία και αλληλεγγύη αποφασίσαμε, με διαταγή του ειρηνοδίκη Καβάλας ως προσωρινή διοίκηση και το Μάιο του 2014 με εκλογές ως κανονικά νομίμως εκλεγμένη διοίκηση, να αναλάβουμε τη διοίκηση και διαχείριση του ιδρύματος.

Στο ξεκίνημα δεν υπήρχε προσωπικό (επίσχεση γαρ) και δεν υπήρχαν χρήματα. Τα πρώτα βήματα τα κάναμε βάζοντας το χέρι στην τσέπη μας. Βρήκαμε χρέη άμεσα απαιτητά: 1)προς το ΙΚΑ 510.000 ευρώ, 2)προς τη Δ.Ο.Υ. 6.300 ευρώ, 3)προς τους εργαζόμενους δεδουλευμένα 108.000 ευρώ, 4)προς τις ΔΕΚΟ 9.500 ευρώ και 5)προς τον Ρωμανίδη για καύσιμα 2.800 ευρώ.

Σε αυτήν την κατάσταση το ίδρυμα για να λειτουργήσει υπήρχε μόνο ένας τρόπος: χρηστή διοίκηση, ορθολογική διαχείριση, εθελοντισμός και αλληλεγγύη. Τα βάλαμε όλα κάτω και προχωρήσαμε. Ο κόσμος αναγνωρίζοντας την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη προς τα πρόσωπά μας, καθώς και τη θέληση για να λειτουργήσει το ίδρυμα ώστε τα παιδιά να μην καταλήξουν έρμαια των δρόμων και των σπιτιών τους, έπεσαν όλοι επάνω μας και με φιλότιμο και ευαισθησία βοηθούσαν όλοι μαζί, άλλοι προσφέροντας χρήματα και τρόφιμα και άλλοι εθελοντική εργασία από 1 ώρα την εβδομάδα μέχρι 2-3 ώρες την ημέρα.

Μετά από 18 μήνες πληρώθηκαν όλα τα χρεωστικά υπόλοιπα, εκτός από το ΙΚΑ που το χρέος το φτάσαμε στις 392.000 Ευρώ. Το προσωπικό με μείωση 50% των δεδουλευμένων δέχτηκε και πήρε τα λεφτά σύμφωνα με τις δηλώσεις που σας υποβάλλουμε, εκτός από μία κυρία η οποία ακολούθησε τη δικαστική οδό.

Το Νοέμβρη, όταν ψηφίστηκε ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, μπήκαμε και εμείς στο διακανονισμό με την εντύπωση ότι το κράτος θα ανταποκριθεί σε αυτά τα ποσά, τα οποία νόμιμα δικαιούμασταν. Όμως, απ΄ τα νοσήλια ενώ έπρεπε να πάρουμε 70.500 ευρώ, πήραμε 45.600 ευρώ. Τα υπόλοιπα 24.900 ευρώ δεν μας τα έδωσαν. Από το ειδικό κρατικό λαχείο ενώ εγκρίθηκε το ποσό των 20.000 ευρώ μέχρι σήμερα δεν πήραμε τίποτα. Από την τακτική επιχορήγηση του υπουργείου εργασίας μέσω της περιφέρειας εγκρίθηκε το ποσό των 37.000 ευρώ σε δύο δόσεις των 18.000 ευρώ και 19.000 ευρώ. Τον Οκτώβριο πήραμε την πρώτη δόση των 18.000 Ευρώ και τη δεύτερη δόση των 19.000 ευρώ που έπρεπε να πάρουμε το Δεκέμβριο, από ανθρώπινο λάθος υπαλλήλου της περιφέρειας δεν τα πήραμε και τα χρήματα χάθηκαν. Όταν λοιπόν εμείς ήμασταν έτοιμοι μετά το διακανονισμό του Νοεμβρίου από 01/01/2015 6 άτομα να προσληφθούν κανονικά, το κράτος στερώντας μας σύμφωνα με τα ανωτέρω το ποσό των 53.900 ευρώ δε μπορέσαμε να κάνουμε πράξη τη θέλησή μας, διότι μη πληρώνοντας το διακανονισμό της σύμβασης ελλείψει χρημάτων, το ηλεκτρονικό σύστημα αυτοδίκαια μας πέταξε έξω από τα χρήματα αντί να έρθουν στο ίδρυμα όλα πάλι φυσιολογικά πήγαιναν στο ΙΚΑ.

Μετά την αλλαγή της κυβέρνησης και τα υπεσχημένα περί της ψήφισης δικαιοτέρου νόμου και χορήγησης όλων των χρημάτων που νόμιμα δικαιούμαστε από τακτικές και έκτακτες επιχορηγήσεις, το ίδρυμα θα εντάξει 6 άτομα σε νόμιμη εργασία με ασφάλιση ανάλογα με τις ώρες εργασίας.

Άλλος τρόπος δεν υπάρχει.

Εάν εσείς κρίνετε ότι αυτά τα οποία κάναμε και κάνουμε μέχρι τώρα δεν ευσταθούν μπορείτε με μία επιστολή να ζητήσετε το κλείσιμο του ιδρύματος κι εμείς αυθημερόν θα το πράξουμε.

Παρακαλώ να μας δώσετε τις έγγραφες καταγγελίες που ήρθαν στην υπηρεσία σας προκειμένου να λάβουμε γνώση, διαφορετικά θα το ζητήσουμε δια του νομίμου εκπροσώπου από τον εισαγγελέα.

Δεχθείτε παρακαλώ τους πιο εγκάρδιους και φιλικούς χαιρετισμούς μας. Με εκτίμηση, ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, Πρόεδρος Δ.Σ.

 

Διαβάστε επίσης