ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Πετυχημένη κρίνεται η διαδικασία ανακύκλωσης γυαλιού στο κέντρο της πόλης αφού σε χρονικό διάστημα μικρότερο τους ενός μήνα οι κάδοι γέμισαν. Υπολογίζεται ότι συγκεντρώθηκε γυαλί 6 με 7 τόνους το οποίο θα οδηγηθεί στην ανακύκλωση την ερχόμενη εβδομάδα. Σήμερα για λογαριασμό του Δήμου Καβάλας έχουν τοποθετηθεί 48 κάδοι, οι περισσότεροι σε κεντρικά σημεία της Καβάλας. 10 περίπου κάδοι υπάρχουν στις πλατείες των δημοτικών διαμερισμάτων.

Ο Δήμος Παγγαίου ενδιαφέρεται για τα Λουτρά των Ελευθερών εφόσον το σχέδιο της Περιφέρειας δεν υλοποιηθεί. Αυτό είναι το συμπέρασμα χθεσινής εκδήλωσης πολιτών στη Νέα Πέραμο. Το μεσημέρι αναμένεται στην Καβάλα το πλοίο Νήσος Μύκονος. Παραμένει «καθηλωμένο» λόγω επίσχεσης εργασίας το πλοίο Ταξιάρχης. Ενημερωτικού χαρακτήρα για τα ταμειακά διαθέσιμα που δεσμεύονται από την Κυβέρνηση ήταν η χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. «Προετοιμαζόμαστε, περιμένουμε την απόφαση του συνεδρίου της ΚΕΔΕ την ερχόμενη εβδομάδα» δήλωσε για το ίδιο θέμα ο αντιδήμαρχος Καβάλας Δημοσθένης Τουλκίδης. Επώνυμοι κι ανώνυμοι πολίτες άρχισαν να δημοσιοποιούν ηλεκτρονικά την διαφωνία τους με τη διαδικασία αντικατάστασης της Μαρίνας Φιλιππίδου από τη θέση της προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ. Φωτισμός led λειτουργεί από τη Δευτέρα στις οδούς 25ης Μαρτίου και Υψηλάντου. Συνεχίζονται σήμερα στο Επιμελητήριο οι εξετάσεις επαγγελματιών που αποκτούν το απαραίτητο πιστοποιητικό του ΕΦΕΤ. Συμφωνούν Ομοσπονδία και Επιμελητήριο στην πρόταση της εταιρίας Φιλιάγκου για επιπλέον πρωινό δρομολόγιο από την Κεραμωτή στη Θάσο. Δύο διαφορετικές κι αντίθετες μεταξύ τους απαντήσεις έλαβε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από το αρμόδιο Υπουργείο και τον ΕΛΓΑ στο αίτημα του για επέκταση στον Ν. Καβάλας της αντιχαλαζικής προστασίας με εναέρια μέσα.

Συνεδριάζει το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου. Το απόγευμα συνεδριάζει το τοπικό συμβούλιο Καβάλας. Το μεσημέρι συνεδριάζει η δημοτική επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Ο Νίκος Ίμβρος παρέμεινε πρόεδρος στο σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας. Πρόστιμο 30.000 ευρώ επέβαλε η Επιθεώρηση Εργασίας στο ίδρυμα Αγία Μαρίνα επειδή σε έλεγχο που έκανε βρήκε να εργάζονται εθελοντές. Γέμισε από συνταξιούχους του ΙΚΑ το μικρό ακροατήριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου χθες. Το ΙΚΑ ζητά πίσω οικογενειακά επιδόματα που κατέβαλε σε 2.500 συνταξιούχους του Νομού Καβάλας από το 2003 έως το 2006.

 

Πρώτη εκδήλωση το απόγευμα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο για το πρόγραμμα «Πανεπιστήμιο Παιδιών». Η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Περάμου παρουσιάζει σήμερα το απόγευμα στο Αμφιθέατρο αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι. Δεύτερη και τελευταία παράσταση το βράδυ του «Ισορροπιστή Αεροσκαφών» στο «Αντιγόνη Βαλάκου». Το ΠΑΜΕ οργανώνει μουσική εκδήλωση για την Πρωτομαγιά στη Δ. Καπναποθήκη ενώ ο Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Κυρίτσης μιλά σε εκδήλωση της Ι. Μητρόπολης.

 

Η Ένωση θα επισκεφθεί σήμερα το 2ο Γυμνάσιο. Αύριο συνέντευξη τύπου από τον Κώστα Παπακωνσταντίνου. Στις 5 το απόγευμα ο Νέστος παίζει στην Παραμυθιά με την εκεί τοπική ομάδα ημιτελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

Διαβάστε επίσης