Πρώτη άφιξη του μικρού «Άγιος Παντελεήμων»

 Πρώτη άφιξη του μικρού «Άγιος Παντελεήμων»

Στις 8.30 χθες το πρωί κατέπλευσε πρώτη φορά στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας το καινούριο αλλά μεταχειρισμένο, με έτος κατασκευής το 2000, φέρι μπωτ της ΑΝΕΘ, «Άγιος Παντελεήμονας». Το φέρι μπωτ αγοράσθηκε από την ΑΝΕΘ για ν΄ αντικαταστήσει το Θάσος 6, που χθες το πρωί ξεκίνησε από το νησί της Θάσου για τον Πειραιά με επόμενο προορισμό την Κέρκυρα, όπου το καλοκαίρι από την εταιρία που το αγόρασε, θα εκτελεί δρομολόγια από την Ηγουμενίτσα στην Κέρκυρα.

Το φέρι μπωτ «Άγιος Παντελεήμων» είναι σαφώς μικρότερο από τα ήδη γνωστά φέρι μπωτ, δεν είναι αμφίδρομο, έχει δυνατότητα να μεταφέρει σε κάθε δρομολόγιο, έως εξήντα περίπου αυτοκίνητα. Ξεκίνησε στις 7.15 το πρωί χθες στο πρώτο του δρομολόγιο στη γραμμή του Πρίνου. Διήνυσε την απόσταση από το λιμάνι του Πρίνου μέχρι το λιμάνι της Καβάλας σε 1 ώρα και 15 λεπτά. Μετέφερε 30 περίπου επιβάτες, πολύ λίγα αυτοκίνητα, ενώ και το πρώτο του δρομολόγιο από την Καβάλα στον Πρίνο έγινε με λίγο κόσμο.

Οι επιβάτες που χρησιμοποίησαν πρώτοι τους χώρους του φέρι μπωτ «Άγιος Παντελεήμων» τους περιέγραφαν ως ιδιαίτερα ικανοποιητικούς. Το σκάφος είναι μεν μικρό αλλά ικανοποιεί απ΄ ότι φαίνεται τις ανάγκες ενός ταξιδιού από τον Πρίνο στην Καβάλα, ή το αντίστροφο.

Μεγάλη κίνηση διαπιστώθηκε στο λιμάνι της Καβάλας το απόγευμα του Σαββάτου με την άφιξη του πλοίου «Νήσος Μύκονος». Πάρα πολύς κόσμος βγήκε από το πλοίο όπως επίσης κι αυτοκίνητα, ενώ το πλοίο που αναχώρησε το βράδυ της ίδιας μέρας για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, μετέφερε και επιβάτες αλλά και κυρίως φορτηγά αυτοκίνητα.

Εντός των ημερών το υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας αναμένεται ν΄ αναλάβει δράση για να δώσει λύση, όπως φημολογείται ως προς τα πλοία της ναυτιλιακής εταιρίας Λέσβου (ΝΕΛ), που έχουν ακινητοποιηθεί, εδώ και έναν περίπου μήνα.

Το θέμα παρουσιάζει ενδιαφέρον για την Καβάλα, ως προς τα δρομολόγια που εκτελεί το πλοίο «Ταξιάρχης», που είναι ανεκτέλεστα το ίδιο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε επίσης